Maxime Verhagen opent winkel op innovatieplatform

donderdag 26 november 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Maxime Verhagen opent winkel op innovatieplatform

Bouwend Nederland wil de innovatiekracht van de bouw in beeld brengen én verder versterken. Daarom lanceren we vandaag officieel een sectorbreed en gratis toegankelijk innovatieplatform mét bouwinnovatieshop, waarin bouw- en infraondernemingen en innovaties samenkomen.

Het innovatieplatform is hier te vinden. Onder het motto De Bouw Maakt Het Slim bieden we praktische informatie en inspiratie rondom innovatie. Bijvoorbeeld via best practices en interviews met voortrekkers op innovatiegebied, want er gebeurt al veel vernieuwends in de bouw. Belangrijk onderdeel van het innovatieplatform is de bouwinnovatieshop. In de praktijk is het een kruising tussen Marktplaats en een crowdfundingsplatform. Startups, scale-ups en 'volwassen' aanbieders van innovatieve producten en processen kunnen via de shop gratis en vrijblijvend een pitch delen. Dat geldt ook voor bouwondernemingen die een innovatie breed willen uitrollen en voor studenten met een goed idee. Bouw- en infraondernemingen kunnen contact met de inzenders opnemen om tot een samenwerking te komen.

Nieuwe taak voor Maxime Verhagen

Maxime Verhagen is, na een carrière in de politiek en naast zijn voorzitterschap van Bouwend Nederland, nu dus webwinkelier. "Via de bouwinnovatieshop komen innovators op een laagdrempelige manier in beeld bij bouw- en infraondernemingen. Ze kunnen zo bijvoorbeeld investeerders trekken, kennis binnenhalen of een launching customer vinden. Andersom kunnen bouw- en infrabedrijven makkelijk en snel innovatie in huis halen."

Enthousiaste ontvangst

Een vermelding op de website is gratis, maar wel onder voorwaarden. Op dit moment zijn er ruim 50 innovaties te vinden, variërend van een digitaal woningdossier en innovatieve samenwerkingsvormen tot dronetoepassingen en een tunnelboormachine. De bouwinnovatieshop is een laagdrempelige manier om het eerste contact met bouw- en infraondernemingen en opdrachtgevers te leggen. Daarna lossen partijen het samen op. Interessant voor grote en kleine partijen die hun producten, diensten en marktpositie willen verbeteren.