'Vertrouwen in 2021: kansen, maar geen inzet op grote groei'

dinsdag 5 januari 2021
Afbeelding 'Vertrouwen in 2021: kansen, maar geen inzet op grote groei'

Voor Koenen Bouw is het dit jaar doorgaan met waar we mee bezig zijn. Er wordt niet ingezet op grote groei, "maar er liggen zeker kansen", aldus directeur Wout van Vilsteren. "Ik heb vertrouwen in 2021."

Vanzelfsprekend zijn de gevolgen van het virus ook niet voorbijgegaan aan het Emmense dochterbedrijf van VolkerWessels. "We merken het niet in de orders, maar dat kan nog veranderen als het vertrouwen in de economie verandert." Als aanvoerder van 58 medewerkers ziet Van Vilsteren ook wel kansen uit de pandemie ontstaan. "Digitalisering heeft een boost gekregen, net als het thuiswerken en het kritisch nadenken over reizen. Dat kan positief uitpakken voor de woningbouw in Noord-Oost-Nederland. Hierdoor zien steeds meer mensen het als een reële optie om hier naartoe te verhuizen."

Thuis

Ook voor het bouwbedrijf, dat zich richt op het ontwikkelen en realiseren van projecten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren, brengt de situatie veranderingen met zich mee voor komend jaar. "We werken inmiddels efficiënter en zo veel mogelijk papierloos. Ook het thuiswerken blijkt te werken. Ik kan me voorstellen dat we dat deels blijven doen in de toekomst."

Regie

Een ander goed voornemen is om nog meer in te zetten om jongeren te enthousiasmeren en motiveren voor de bouw, bijvoorbeeld door het organiseren van bedrijfsbezoeken voor scholen en onze eigen vakschool in Schoonebeek. "De schaarste van vakmensen begint toch echt wel lastig te worden. We moeten nog actiever ons steentje bijdragen om daar verandering in te brengen." Een andere zorg van Van Vilsteren is het ontbreken van een goed plan om het woningtekort op te lossen. "Nu laten we dat te veel aan de gemeenten over en blijft de benodigde opschaling uit. Willen we dit probleem echt aanpakken dan is regie nodig door de nationale overheid."