Veiligheid bij Heijmans met GO!

'Veiligheid verankeren in ons DNA, daar doen we het voor'

donderdag 11 maart 2021

Beatrice Dormans

verenigingsmanager Limburg
Afbeelding Veiligheid bij Heijmans met GO!

In de aanloop naar de Bewust Veilig-dag op 24 maart 2021 publiceren we iedere week een interview met één van onze leden over ‘veiligheid bij…’. Dit om extra aandacht te schenken aan dit belangrijke thema!

We spreken met John Kreugel, manager projecten, van Heijmans in Limburg.

Introductie

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming, die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra, combineert in de respectievelijke werkgebieden wonen, werken en verbinden. We bedenken, adviseren, ontwikkelen, ontwerpen en realiseren projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden waarmee we samen bouwen aan de ruimtelijke contouren van morgen, met als uiteindelijk doel om samen iets duurzaams tot stand te brengen.

Als manager projecten ben ik verantwoordelijk voor projecten in het Limburgse. Daarnaast mag ik ook de rol van voorzitter Bouwend Nederland Limburg en bestuurslid regio Zuid vervullen waarbij ik graag onze kennis deel met andere lidbedrijven.

Is er iemand vrij gemaakt voor de KAM-coördinatie? Is er een intern aanspraakpunt?

Veiligheid wordt binnen Heijmans met een aparte afdeling van specialisten ondersteunt en heeft daarbij ook een adviserende rol aan de 'voorkant' van trajecten. Hierbij staat 'we werken veilig of we werken niet' met stip op 1 op elke agenda! Vanuit de basis geloven wij dat iedereen bij Heijmans een rol en verantwoordelijkheid heeft voor veiligheid en dat ook bewust uitdraagt.

Op welke manier houden jullie de aandacht bij de medewerkers vast voor veiligheid?

Bij Heijmans is het veiligheidsprogramma GO! opgezet dat staat voor Géén Ongevallen. Het programma biedt diverse tools om veiligheid te verbeteren en te ondersteunen. Voor alle collega’s zijn deze tools digitaal beschikbaar via de 'GO! app', maar ook via onze bedrijfssystemen. Het 'GO! kompas' is onze leidraad voor proactief veiligheidsgedrag in hetgeen we van elkaar verwachten en met elkaar afspreken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke zaken zoals toolboxmeetings, werkplekinspecties, dag- en weekstarts en e-learnings. 

Hoe stimuleren jullie je onderaannemer om veilig te werken?

Door naast een aantal vereisten (bijvoorbeeld VCA en GPI) van tevoren afspraken te maken over hoe we met veiligheid omgaan. Door onderaannemers te betrekken bij onze veiligheidsgedachte (met de zogenaamde 'dagstarts') helpen we de veiligheid naar een hoger level. Ook gaan we de dialoog aan met een onderaannemer op het moment dat het niet goed genoeg gaat. Wanneer het nodig is dan schakelen we ook onze experts hierbij in. 

Hoe creëren jullie een 'ik durf mijn collega aan te spreken'-cultuur?

Door steeds meer momenten te creëren waarbij we de dialoog over veiligheid aangaan en waarbij we mensen het gevoel (moeten) geven dat ze op een veilige manier hierover kunnen praten. Ook met medewerkers van onderaannemers voeren we deze open gesprekken waarbij ons veiligheidskompas een mooie tool is om deze gesprekken te voeren. Daarnaast is het management veel actiever op dit gebied geworden en zijn de trainingen voor alle collega's een goede ondersteuning in de ontwikkeling van proactief veiligheidsgedrag.

Zijn jullie bekend met het veiligheidsprogramma Guus en Hein?

We zijn er mee bekend maar zoals aangegeven heeft Heijmans een eigen veiligheidsprogramma: GO! Geen Ongevallen! Hierbij is de focus gericht op proactief veiligheidsgedrag. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van Veiligheidsleiderschap door middel van trainingen en workshops. Ook e-learnings over ieders eigen veiligheidsgedrag waaraan het héle bedrijf meedoet! We leiden GO! coaches op in regio’s en vestigingen, die collega's ondersteunen en activeren. Veiligheid verankeren in ons DNA, daar doen we het voor.