• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • KAN-nieuws: Café over financiering & brochure natuurrijke woonbuurten

KAN-nieuws: Café over financiering & brochure natuurrijke woonbuurten

dinsdag 30 maart 2021

Helen Visser

Beleidsadviseur Duurzaamheid
Afbeelding KAN-nieuws: Café over financiering & brochure natuurrijke woonbuurten

Er is weer een hoop gebeurd de afgelopen tijd op het gebied van klimaatadaptief bouwen mét de natuur. We lichten daarom twee belangrijke KAN-nieuwtjes uit.

Allereerst is er op 1 april een nieuw KAN Café. Hierin gaat het over de financiering van klimaatadaptieve nieuwbouw. Hielke Bos deed vanuit Deloitte Real Estate een verkenning naar financiële instrumenten voor klimaatadaptief bouwen, in opdracht van de Provincie Zuid-Holland. Met haar team werkte ze samen met circa vijftig partners naar het Convenant Klimaatadaptief Bouwen. In het KAN Café van 1 april worden haar bevindingen en lessen gepresenteerd. Meld je hier aan om deel te nemen.

Leren van natuurrijke woonbuurten uit 1995-2010

Wie wil bouwen mét de natuur krijgt te maken met een andere manier van bouwen. Het onderzoek 'Leren van natuurrijke woonbuurten uit het verleden' leverde veel concrete handvatten op en die zijn nu samengevat in deze digitale brochure.

De brochure is een initiatief van de DuurzaamDoor-participatietafel Biodiversiteit (natuurinclusief bouwen) en het KAN platform. Het onderzoek is gedaan door Maike van Stiphout (DS Landschapsarchitecten), Robbert Snep (WUR) en Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming Nederland). Overige projectgroepleden zijn Tarsy Lössbroek (RVO/DuurzaamDoor), Karin van Hoof (provincie Noord-Holland) en Claudia Bouwens (NEPROM/KANbouwen). Bekijk via deze link de brochure.