Uit de bestuurskamer van afdeling Brabant Mid-West

Jan Braspenning stelt zich voor en benadrukt dat hij zich sterk maakt voor de kleinere leden

dinsdag 13 april 2021

Petra Landmeter

Verenigingsmanager Brabant Mid-West
Afbeelding Uit de bestuurskamer van afdeling Brabant Mid-West

Jan Braspenning, al sinds de oprichting van de afdeling in 2016, bestuurslid van de afdeling wil er vooral voor zorgen dat het geluid van de 'kleinere' leden wordt gehoord. En hij weet als geen ander waar je als kleinere aannemer mee te maken hebt.

Even voorstellen:

Mijn naam is Jan Braspenning. Ik ben 39 jaar, getrouwd met Sandra en trotse vader van onze zoon Jos. Ik heb samen met mijn vader een klein aannemers- en timmerbedrijf gevestigd in Wernhout (www.braspenningwernhout.nl). Mijn vader is dit bedrijf gestart in 1978. Nadat ik mijn school had afgerond ben ik eerst bij een ander bedrijf gaan werken om te kijken hoe het daar gaat. Want ondanks dat de manier van werken met de paplepel werd meegegeven is dit niet altijd zaligmakend. Na enkele jaren ben ik bij in het bedrijf gestapt en sindsdien zijn we samen met nog 3 werknemers druk aan de weg aan het timmeren. Onze werkzaamheden zijn heel divers. Van nieuwbouw en renovatie voor de particuliere markt en het maken/plaatsen van prefab HSB voor de grotere aannemers aan de ene kant tot aan restauratie voor bijvoorbeeld Natuurmonumenten en Brabants landschap aan de andere kant. Juist de diversiteit in de werkzaamheden maakt het werken extra aantrekkelijk. Terugkerend is altijd onze liefde voor hout.

Sinds de oprichting van de afdeling Brabant Mid-West heb ik zitting in het bestuur. Waar ik me vooral sterk voor wil maken is dat de kleine bedrijven niet vergeten worden. Want ondanks dat we allemaal dezelfde uitdagingen tegen komen is de benadering vaak wel verschillend.

Waar veel kleinere bedrijven ook tegen aan lopen is het tekort aan vakmensen. In de nieuwbouw wordt hier vaak al op ingespeeld door steeds meer onderdelen prefab aan te leveren en men op de bouw enkel hoeft te monteren. Maar bij de verbouwing van een bestaand pand is dit vaak niet mogelijk en moet men nog kunnen rekenen op de kennis en kunde van de allround vakman. Om nog maar te zwijgen van wat dit bij restauratie aan kunde vraagt. Daarom probeer ik ook via diverse kanalen inbreng te leveren aan de opleiding van onze toekomstige vakmensen.

Mocht je een vraag hebben of wil je op een manier je mening ventileren, laat het dan gerust weten. Zowel Petra Landmeter als wij als bestuursleden van de afdeling zijn er voor jullie en hopen dan ook echt van toegevoegde waarde te zijn voor jullie als lidbedrijven.

Mailadres voor contact: brabantmidwest@bouwendnederland.nl of 06-15557622 (Petra)