Nieuwe Leidraad RGS gaat zorgen voor betere samenwerking

Afbeelding Nieuwe Leidraad RGS gaat zorgen voor betere samenwerking
maandag 19 april 2021

De Leidraad RGS, resultaatgericht samenwerken, is gelanceerd. Samen met OnderhoudNL en Aedes ontwikkelden we het document waardoor beter samengewerkt kan worden. Direct na de lancering is de Leidraad al ruim 800 keer over de (digitale) toonbank gegaan.

Het door OnderhoudNL georganiseerde event trok veel bekijks. Ruim 700 deelnemers werden bijgepraat over de ontwikkelingen in resultaatgericht samenwerken. Voorzitter Henk den Boer van OnderhoudNL en onze Maxime Verhagen schetsten de waarde van resultaatgericht samenwerken bij uitdagingen zoals efficiency, opschaling en verduurzaming.

Wat is er nieuw in de Leidraad?

Auteurs Olaf Piekhaar, Geert Vijverberg en Hans van der Krogt hebben de Leidraad RGS op diverse punten vernieuwd. Zo verschuift het accent naar projectoverstijgend werken waarbij co-makers meedenken en adviseren. Ook wordt RDW breder toegepast op meerdere werksoorten, zoals het planmatig contract- en het dagelijks onderhoud, renovatie, verduurzaming en waar gewenst nieuwbouw. Verder zal RGS een belangrijke rol gaan spelen in het verbinden van de managementrollen bij besturen, portefeuille-, asset- en propertymanagement en daarmee het integraal onderhouden van en investeren in vastgoed mogelijk te maken.

Download of bestel de leidraad

Je kan de Leidraad RGS gratis downloaden via deze link, of een papieren exemplaar bestellen voor 50 euro exclusief btw. Via deze link is de presentatie terug te kijken. 

Volg het webinar over de Leidraad RGS

We organiseren op 17 en 25 mei twee webinars over RGS. Voor een deel van onze leden is RGS een nieuwe marktontwikkeling. De afgelopen jaren worden steeds meer onderhoudswerken met deze methode in de markt gezet door opdrachtgevers. Met name woningcorporaties sluiten steeds vaker op deze manier meerjarige onderhoudscontracten af. Wil je weten wat RGS is, of het jouw markt en werkzaamheden raakt, volg het webinar op 17 mei om 15.00 uur. Op 25 mei, ook om 15.00 uur, organiseren we een webinar voor bedrijven die ervaring hebben met RGS. Tijdens dit webinar ligt de nadruk op de nieuwe leidraad. Je kan je aanmelden via deze link.

Joppe Duindam accountmanager bouw midden/coördinator verenigingszaken