Albert Martinus van Lindeloof krijgt lintje

woensdag 28 april 2021
Afbeelding Albert Martinus van Lindeloof krijgt lintje

Koninklijke Bouwend Nederland feliciteert Albert Martinus van Aannemersbedrijf Lindeloof uit Hellevoetsluis. Hij kreeg vandaag een lintje uit handen van de burgemeester van Waalwijk. Martinus is sinds mei 1985 directeur van Lindeloof.

Albert Martinus heeft zijn koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau gekregen voor zijn jarenlange inzet voor de bouw- en infrasector. Zo werkte hij na tien jaar lobbyen aan het open MKB Convenant Rotterdam dat in 2011 werd gelanceerd om de markt beter te benutten en een lerende cultuur te beheren. Anno nu volgen zeker tien opdrachtgevers het voorbeeld van de gemeente Rotterdam om onderhandse aanbestedingen transparanter en meer in samenwerking met mkb-bedrijven in de markt te zetten.

Koploper in de bouw en infra

Naast zijn werk voor de Taskforce Bouwagenda is hij al meer dan tien jaar bestuurslid voor MKB INFRA, is hij voorzitter van de Stichting Droogdok Jan Blanken dat een educatief maritiem museum en bezoekerscentrum onderhoudt in Hellevoetsluis en nam hij het initiatief voor de KOMO-beoordelingsrichtlijn BRL 9334, ontwikkeld door de Vereniging Modern Straatwerk om straatwerk kwalitatief te verbeteren. Martinus stond aan het roer bij de ombouw van Vereniging Machinaal Straatwerk naar Vereniging Modern Straatwerk. Daarnaast bekleedt Martinus veel lokale functies op het gebied van belangenbehartiging voor ondernemers en het toerisme in de regio Voorne-Putten.

Foto via De Bouwagenda