'Voor McDonald's maken we een uitzondering'

maandag 3 mei 2021
Afbeelding 'Voor McDonald's maken we een uitzondering'

De BVR Groep is genomineerd voor de Phoenix Award publieksprijs. Tonny Vromans en Peter Suijkerbuik van het Roosendaalse bouwbedrijf vertellen waar BVR zich op richt in onze sector.

In 2018, vijf jaar na het faillissement én de doorstart (beiden in 2013), draait het Roosendaalse bouwbedrijf BVR Groep BV beter dan ooit. De omzet steeg in 2018 van €37,5 naar €53,1 miljoen (+41%). Het leverde BVR een nettowinst op van €478.000.

'Voor McDonald's maken we een uitzondering'

De Roosendaalse onderneming heeft ook andere tijden gekend. BVR ging begin 2013 failliet, de directie nam onder meer te veel risico door te blijven bouwen zonder dat de gebruikelijke 70% van een project was verkocht. Sinds de doorstart, eveneens in 2013, schrijft de onderneming voor de vijfde keer op rij zwarte cijfers. "Om voldoende werk te hebben, gingen we steeds verder van huis en bouwden we ook in de Randstad. Nu de economie ook in West-Brabant goed draait, blijven we dichter bij huis. Alleen voor McDonald's maken we een uitzondering. Samen met nog drie aannemers bouwen en verbouwen we alle filialen van McDonald's in Nederland", vertelt Vromans.

Specialisaties

BVR houdt zich niet alleen bezig met woningbouw, maar ook met bouwprojecten in de zorg, het onderwijs en de industrie. "We specialiseren ons verder in transformatie van bestaande gebouwen. Voorbeelden zijn de oude LTS en het voormalig klooster Mariadal in Roosendaal. Bij Mariadal is er sprake van een mix van wonen, zorg en horeca. Voor ons is dat een innovatief concept waar we veel van verwachten." Vromans legt verder uit dat de renovatie en nieuwbouw van transformatorstations ook een groeiende bedrijfstak is. "Vanaf 1 juli 2021 moet er in Nederland gasloos worden gebouwd. Dit betekent een toename van het elektriciteitsnetwerk. Vandaar de toename naar trafostations. We zijn daar erg druk mee."

Nominatie Phoenix Award publieksprijs

BVR Groep is dit jaar genomineerd voor de Phoenix Award publiekprijs. Je kan tot 12 mei nog stemmen op BVR Groep via deze link. De uitslag is op 19 mei.