• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Hoe goed ben jij in Twente beveiligd tegen computercriminaliteit?

Hoe goed ben jij in Twente beveiligd tegen computercriminaliteit?

woensdag 9 juni 2021

Jorrit van Ommen

verenigingsmanager
Afbeelding Hoe goed ben jij in Twente beveiligd tegen computercriminaliteit?

Steeds meer bouw- en infra bedrijven in de regio Twente hebben te maken met computercriminaliteit. Ook zijn er voorbeelden van leden in de regio Twente waar namen en email adressen worden misbruikt voor nep berichten. Inmiddels weten we dat meer dan de helft van alle cyberaanvallen op het midden- en kleinbedrijf gericht zijn.

"Deze hack had een enorme impact op mensen en techniek" 

Bouwend Nederland regio Twente organiseert op 17 juni van 16:00 – 16:45 een digitale bijeenkomst over hoe je de kans verlaagt om zelf slachtoffer te worden van cybercrime. Ook gaan we in gesprek met Dennis Lacroix van de gemeente Hof van Twente over de zeer recente cyberaanval.
 
Het tempo van digitaliseren is alleen maar toe genomen en extra versnelt door de Corona crisis. Deze digitalisering kent ook een keerzijde. Geen reden om te stoppen met digitalisering, wel aanleiding om de digitale veiligheid in de organisatie op orde te brengen. 
Het uitwisselen van informatie via verschillende ICT systemen is nodig om projectmanagement op een goede manier uit te voeren maar dit maakt de bouw- en infrasector ook kwetsbaar. Dagelijks wordt er informatie uitgewisseld tussen de opdrachtgever, architect, adviseurs, leveranciers en overige stakeholders. Hoe meer data en systemen er zijn hoe aantrekkelijker je wordt voor hackers en cyberaanvallen. 
 
Hoe goed is jouw bedrijf eigenlijk beveiligd? 
 
Programma
16:00-16:10  Introductie
- Welkom
- Introductie aanwezigen
 
16:10-16:20  Gemeente Hof van Twente
Dennis Lacroix
 
16:20-16:40  Dennis Mollet
Specialist digitalisering Bouwend Nederland
 
16:40-16:45  Vragen / conclusies 
- Conclusies trekken
Meld je nu aan voor deze zeer actuele en dynamische bijeenkomst op 17 juni aanstaande om 16:00 en ga in gesprek met Dennis en Dennis! Aanmelden kan via Jorrit van Ommen, verenigingsmanager Regio Twente