Pakket van eisen Keurmerk GLAS is vastgesteld

vrijdag 15 oktober 2021

Cor Wittekoek

Vakgroep secretaris
Afbeelding Pakket van eisen Keurmerk GLAS is vastgesteld

In de afgelopen maanden heeft een commissie bestaande uit leden van de Vakgroep GLAS en een vertegenwoordiger van de opdrachtgevers gewerkt aan het pakket van eisen voor het Keurmerk GLAS. Tijdens de ledenbijeenkomsten in september is het eindresultaat aan de leden gepresenteerd.

In het pakket van eisen zijn niet alleen bepalingen uit het Bouwbesluit opgenomen, maar is ook afgesproken dat de houders van het Keurmerk de NEN3569 hanteren en beglazen volgens de NPR3577. Daarnaast is aandacht voor vakbekwaamheid van de glaszetter, glasbeschadigingen, het plaatsen van brandwerend glas en het milieu.

Hier kunt u het volledige pakket van eisen downloaden.

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied betreft het plaatsen van glas in vaste en draaiende houten metalen en kunststof gevelelementen in bestaande bouw, nieuwbouw en bij glasherstel. In de komende maanden wordt er gewerkt aan een uitbreiding van het Keurmerk GLAS voor de glasproducenten en glasgroothandel.

De eerste Keurmerkhouders worden bekend gemaakt

Op de alv op 2 december 2021 zullen de eerste Keurmerkhouders gepresenteerd worden en zal de landelijk promotie voor het Keurmerk opgestart worden.

Wilt u het Keurmerk Glas aanvragen of meer informatie ontvangen? Stuur dan een email naar Cor Wittekoek.

Wat zijn de kosten van het Keurmerk?

- Leden van Vakgroep GLAS die in het bezit zijn van het GBO Vakcertificaat betalen:

  • Aanvraag € 0,-
  • Keuring   € 325,-

- Niet leden betalen:

  • Aanvraag €  650,-
  • Keuring    €  650,-