Kans om je vacature in de bouw en infra eindelijk in te vullen

maandag 22 november 2021
Omscholing

Er is een fors tekort aan personeel in de bouw en infra. Voor het omscholen van nieuwe of zittende medewerkers naar kansrijke beroepen in de bouw en infra is subsidie beschikbaar van €3.750 per medewerker. De subsidie loopt nog tot 1 december 2021.

Voor meer informatie over de regeling 'Omscholing naar kansrijke beroepen in de ict en techniek', klik hier.

Omscholing

Als bouw- of infrabedrijf kun je je personeel omscholen of nieuwe medewerkers laten omscholen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ook werknemers zelf zijn gaan nadenken over hun loopbaan en een switch willen maken. En soms is er een zetje nodig om echt in beweging te komen. De overheid helpt daarbij met budget om de drempel voor omscholing en switchen van baan lager te maken. En om ervoor te zorgen dat er beweging komt op de arbeidsmarkt, vooral ook naar beroepen waar een enorm tekort aan personeel is zoals in de bouw en infra.

Subsidie

Tot en met 1 december 2021 kun je een subsidie aanvragen van €3.750. Als werkgever kan je dit bedrag bijvoorbeeld gebruiken om iemand die nu in een ander beroep werkzaam is, te verleiden zich om te scholen naar een kansrijk beroep in de bouw en infra. Je kunt op deze manier een deel van de noodzakelijke scholing en begeleiding op de werkvloer bekostigen, zodat de (nieuwe) medewerker snel inzetbaar is in zijn of haar nieuwe functie binnen je bedrijf. Er is budget voor ruim 9.000 aanvragen maar het aantal aanmeldingen blijft nog ver achter. Maak dus vandaag nog gebruik van de subsidie!

Vragen? Neem contact op met BNL Advies op 079-3252250 of via dit e-mailadres.