Graafwerkzaamheden? Profiteer van de nieuwe handreiking!

Afbeelding Graafwerkzaamheden? Profiteer van de nieuwe handreiking!
woensdag 22 december 2021

Onlangs heeft Bouwend Nederland een nieuw hulpmiddel gepubliceerd voor grondroerders: de Handreiking graafwerkzaamheden en -schade algemeen infrabedrijven (grondroerders). Graafwerkzaamheden gaan steeds vaker gepaard met schades aan bestaande leiding- en kabeltracés. De handreiking geeft beknopt weer waarmee je rekening moet houden richting opdrachtgever, als je zelf uitvoert of met een onderaannemer werkt. Hiernaast vind je uitleg over hoe te handelen bij graafschade én modelbrieven in geval van een aansprakelijkheidsstelling.

Download hier de Handreiking graafwerkzaamheden en -schade algemeen infrabedrijven (grondroerders).

Modelbrieven

Word je aansprakelijk gesteld voor graafschade? Dan biedt Bouwend Nederland bedrijven een aantal modelbrieven waarmee je kunt reageren richting de aansprakelijkheidssteller. Download de brieven in de handreiking zelf, via ons overzicht van kant-en-klare modellen of rechtstreeks hieronder.

 

Bouwend Nederland WIBON Helpdesk

De Bouwend Nederland WIBON Helpdesk ondersteunt jou bij de vertaalslag naar de praktijk en bij schadeclaims in het kader van de WIBON. In samenwerking met gespecialiseerde experts en advocaten zorgt Aon voor de begeleiding die jij nodig hebt.

Lees hier meer over de mogelijkheden van de WIBON Helpdesk

Arno Duijverman senior beleidsadviseur