Smeren Kleren Weren

Vul je voorraad zonnebrandcrème op tijd aan

Bouwvakker aan het werk in de zon
dinsdag 26 april 2022

Werken in de zon. Het klinkt aantrekkelijk, maar het brengt ook vervelende gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals huidkanker. Bouwvakkers behoren zelfs tot een van de grootste risicogroepen. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Ze hebben maar liefst vier tot vijf keer zoveel kans op huidkanker dan gemiddeld.

Smeren, kleren, weren. Zo luidt het advies van het KWF. Bouwvakkers hebben, zoals gezegd, een verhoogde kans op huidkanker. Daarom is zonnebrandcrème sinds 2021 onderdeel van de verplichte uitrusting van je medewerkers. Van de werkgever wordt verwacht dat ze zonnebrandcrème verstrekken en het personeel motiveren en stimuleren om het te gebruiken. Kies voor de gemakkelijkste optie en hang dispensers op plekken waar men regelmatig langsloopt. De uitgang van de keet, de achterkant van de werkbus en in de kantine. Een dispenser zorgt voor zuinig en efficiënt gebruik, kan niet worden vergeten, raakt niet kwijt, kan niet lekken en gaat 10x langer mee dan de traditionele tube.

Koop je zonnebrandcrème op tijd in

We hebben de eerste zonnige dagen van het jaar al achter de rug en er wordt een warme lente en zomer verwacht met veel zonuren. Wacht dus niet te lang en koop op tijd je voorraad zonnebrandcrème in. Als Bouwend Nederland lid kun je de dispensers en vullingen extra voordelig aanschaffen bij Lyreco.

UV-beschermende kleding

Naast het verstrekken van zonnebrandcrème zijn er meerdere mogelijkheden om je medewerkers te beschermen tegen de risico’s van zon en hitte. Denk hierbij aan UV-beschermende kleding, ademende werkschoenen en handschoenen, veiligheidsbrillen met zonnelens, coolpads voor in de helm en drinkwater op de werkplek. De adviseurs van Lyreco helpen je graag met passend advies voor jouw organisatie. 

Zo kun je bij Lyreco ook terecht voor mooie gepersonaliseerde thermosflessen. Daarbij sla je meerdere vliegen in één klap. Je zorgt dat men zich goed hydrateert en je kunt er een reminder op zetten voor het gebruik van zonbescherming. Neem voor meer tips en advies contact op met Lyreco.

Meer weten of direct profiteren van de voordelen?

Bel 088-6032001, kijk op de website van Lyreco, vraag een VIP-Login aan, of stuur een mail naar bouwendnederland@lyreco.com.