Kennisdelen om veiligheidsbewustzijn te vergroten

Afbeelding Kennisdelen om veiligheidsbewustzijn te vergroten
vrijdag 6 mei 2022

Op 21 april 2022 kwam het Platform Veiligheid voor de tweede keer bij elkaar. Het Platform Veiligheid is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de Vereniging van Waterbouwers en Bouwend Nederland, waarbij het doel is om het veiligheidsbewustzijn in de infrawereld te vergroten. Het faciliteert opdrachtgevers en opdrachtnemers om ervaringen te delen en het gesprek aan te gaan over goede voorbeelden en dilemma’s.

Dit keer gaf Rijkswaterstaat een presentatie over hun visie op opdrachtgeverschap, veiligheid en hoe dat uitwerkt in grote projecten zoals de Afsluitdijk en de Zeesluis IJmuiden. Drie verschillende sprekers gaven uitleg over de veiligheid, allen vanuit hun eigen rol. Zij bespraken ook twee dilemma’s: hoe om te gaan met de verruiming van een stremming en hoe om te gaan met aangetroffen zeemijnen. 

De organisatoren hebben bewust gekozen om veiligheid op een positieve manier te belichten, maar een deelnemer gaf na afloop aan, dat je wellicht meer leert van het bespreken van fouten. Voor de organiserende partijen stof tot nadenken over de aanpak van het derde platform. Dit vindt plaats in het najaar, weer in De Loft op de RDM Campus. Over één ding zijn de deelnemers het namelijk eens, op deze inspirerende locatie kom je los uit de dagelijkse beslommeringen en dat helpt zeker bij het bespreken van dit belangrijke thema.

Wil je meedenken over de inhoud van het derde platform? Aarzel niet om contact op te nemen.

Tags

Veiligheid