Rob Wijker (GP Groot) winnaar Piet van der Zouwenprijs

Afbeelding Rob Wijker (GP Groot) winnaar Piet van der Zouwenprijs
donderdag 23 juni 2022

Op 22 juni is de Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan Rob Wijker, werkzaam bij GP Groot uit Alkmaar. Rob won deze prijs als deelnemer aan de Machinistenscholingsdagen (MSD).

Op 21 en 22 april van dit jaar organiseerde de vakgroep Grondwerk, samen met Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) en SOMA Bedrijfsopleidingen, de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen. Om na te gaan of de kennis, die tijdens de workshops op de MSD wordt overgebracht goed tot de ruim 150 deelnemers doordringt, wordt een prijsvraag gehouden. Uit de goede inzenders wordt de winnaar getrokken, die dan de Piet van der Zouwenprijs (een miniatuurgraafmachine) ontvangt.

Persoonlijk overhandigd

Samen met Piet van der Zouwen (oud-bestuurder van HZC) en Chris van Veldhuizen (directeur van HZC) reed Charles Verheyen (secretaris van de vakgroep Grondwerk) naar hartje Amsterdam om de winnaar te verrassen met deze prijs, die door Piet van der Zouwen persoonlijk werd overhandigd. Rob was uiteraard erg trots en verrast met deze prijs: hij vertelde dat hij onlangs nog eens had nagekeken of de winnaar al bekend was, niet wetend dat hij het zélf zou zijn. Rob ervaart de MSD als leerzaam en leuk, en hoopt volgend jaar (bij de 30e editie!) weer aanwezig te kunnen zijn.

Charles Verheyen verenigingsmanager grondwerk en railinfra