• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Een terugblik met Theo Streefkerk na 44 jaar trouwe dienst in de sector

Een terugblik met Theo Streefkerk na 44 jaar trouwe dienst in de sector

Afbeelding Een terugblik met Theo Streefkerk na 44 jaar trouwe dienst in de sector
donderdag 23 juni 2022

Na 44 jaar trouwe dienst in deze sector gaat Theo Streefkerk binnenkort genieten van zijn pensioen. Na 30 jaar in de uitvoering van Gas, Water en Warmte bij vele mooie projecten en vervolgens 5 jaar betrokken te zijn geweest bij de opleidingen van leerlingen bij Visser en Smit Hanab bv., heeft Theo de afgelopen tien jaar gewerkt voor GOA Infraopleidingen. Een mooi moment om Theo en GOA Infraopleidingen in het zonnetje te zetten.

Theo is binnen GOA Infraopleidingen tien jaar geleden begonnen als Leerwegcoördinator. Een hele waardevolle functie, waarbij er veel contact is met de leerlingen, de leerbedrijven en de scholen. Hij eindigt zijn carrière als Coördinerend Manager. Als Coördinerend Manager heeft Theo met name contacten met de bedrijven en scholen nu meer in de rol van kwaliteitsbewaking, leiding geven aan de Leerweg- coördinatoren en de Praktijkinstructeurs van de werkplaatsen van GOA Infraopleidingen. Tevens de afgelopen periode actief met het faciliteren van diverse cursussen/examens zoals KIAD, Kabellegger en Leermeester. De afgelopen 44 jaar heeft hij een enorm netwerk opgebouwd en zal hij deze contacten dus ook erg gaan missen. "Maar gelukkig heb ik in mijn woonplaats ook veel goede contacten", grapt Theo.

Aantrekkelijkheid van de sector

Theo vindt de afwisseling in de sector het mooiste dat er is, samen met het promoten van ons vak bij de potentiele kandidaten. Elke dag brengt weer iets nieuws, andere uitdagingen, kansen en nog veel meer. Hij gaat de branche daarom ook zeker missen, maar vindt ook wel dat er een keer een tijd moet zijn om te vertrekken. Wat Theo opvalt is dat de nadruk bij het opleiden steeds meer op kosten komt te liggen in plaats van kwaliteit. Realiteit is dat opleiden nu eenmaal veel geld kost en daarbij is samenwerken dan ook van groot belang.

Belangrijke les?

De collega's van GOA Infraopleidingen nemen allemaal een stukje van zijn werkzaamheden over. Theo is dus ook al druk met inwerken en overleggen. Hij wil zijn collega's en ook andere werkenden binnen de branche graag meegeven goed te luisteren naar de leerlingen en de leerbedrijven. "Los vandaag op, wat je kunt, zeker wat betreft de leerlingen. Roep nooit wat vroeger beter was. Je moet met je tijd meegaan. Vroeger was niet beter, maar anders. Zet daarnaast in op de energietransitie. Zorg dat er juiste mensen op worden gezet en goed worden bijgeschoold. Zorg voor passende begeleiding op het werk van leerlingen en zorg dat mensen tijd hebben hiervoor".

Blijf je verbonden aan de sector?

Uiteraard mag je Theo altijd iets blijven vragen, maar echt verbonden aan de sector of GOA Infraopleidingen blijft hij niet. Zijn vrouw gaat gelijktijdig met hem met pensioen, dus willen ze samen meer tijd doorbrengen met de kinderen en kleinkinderen. Daarnaast blijft er genoeg te doen qua onderhoud aan het huis. Theo houdt ook van sporten en geeft Volleybal trainingen. Kortom, geen tijd meer voor ons, maar dat is hem zeer gegund.