Digitalisering in de bouw: van pen naar Digiscan

Afbeelding Digitalisering in de bouw: van pen naar Digiscan
dinsdag 24 januari 2023

Digitalisering in de bouw. Hoe begin je en hoe neem je je personeel mee in dit proces? Deze maand werden de uitkomsten van een groot onderzoek naar digitalisering in de bouw gepresenteerd. En uit dat rapport blijkt dat bouwbedrijven de afgelopen jaren grote stappen hebben gezet. In 2018 had 46% van de leden van Bouwend Nederland zijn processen grotendeels gedigitaliseerd, inmiddels is dat al 74%. Maar hoe werkt het digitaliseringsproces nou in de praktijk? Welke stappen kun je nemen en wat zijn de valkuilen?

Presentator Iman de Vries bespreekt in deze aflevering dit proces met Henk Schipper, controller bij bouwbedrijf Kooi Appingedam en Willemijn Visscher, verenigingsmanager Bouwend Nederland regio noord en programmamanager mobiliteit. Maar we zetten ook de belangrijkste nieuwe regels en wetten van 2023 voor je op een rijtje.

En natuurlijk drinkt Iman ook weer een kop koffie met Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen. Dit wordt zijn laatste kwartaal bij Bouwend Nederland en hij heeft de afgelopen paar weken weer niet stilgezeten. Zo vertelt hij over het IFD rapport dat hij afgelopen week overhandigde aan Jaap Smit, voorzitter van IPO. 

Wil je geen aflevering missen van De bouw maakt het podcast? Vergeet dan niet op de volgknop te drukken op Spotify of te abonneren op Apple Podcasts!

Links besproken in de podcast:

Eline Maarse communicatieadviseur