Contactgroep Personeel voorjaar 2023: over pensioen en zzp

Laat je in twee uur bijpraten over actuele HR-onderwerpen

Afbeelding Contactgroep Personeel voorjaar 2023: over pensioen en zzp
vrijdag 24 februari 2023

Er zijn diverse ontwikkelingen en veranderingen op komst waar je als P&O/HR-medewerker dit jaar mee te maken krijgt. Zo zal de nieuwe Pensioenwet de nodige wijzigingen betekenen voor ons pensioenfonds. Op de arbeidsmarkt gaan we aan de slag met het Aanvalsplan Techniek en zijn er ontwikkelingen te melden in de regels voor werken met zzp'ers. In de contactgroep Personeel van dit voorjaar gaan we met deze onderwerpen aan de slag.

Ook kijken we kort terug op de Groeibrein-workshops en er is een verzoek gekomen om de diverse verlofvormen weer eens op een rijtje te zetten. Een gevarieerd programma dus!

Programma

De bijeenkomst van de contactgroep Personeel duurt twee uur. Het programma is als volgt:

  • Korter terugblik workshop Groeibrein
  • Pensioen: wat betekent de nieuwe Pensioenwet voor bpfBouw, het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw & infra. Remco Visser of Jeroen Filemon van bpfBouw nemen ons mee in de wijzigingen.
  • Arbeidsmarkt: wat is het Aanvalsplan Techniek en wat is de stand van zaken rond de nieuwe regels voor werken met zzp’ers. Jaap van de Burgt, beleidsmedewerker Sociale Zaken van Bouwend Nederland neemt ons hierin mee.

Data en locaties

In alle vier de afdelingen van regio Zuid vindt een bijeenkomst van de contactgroep Personeel plaats. De data en locaties zijn:

  • Dinsdag 14 maart, afdeling Oost-Brabant e.o., 12.00 – 14.00 uur, bij Life is Good, Heeswijk Dinther
  • Dinsdag 21 maart, afdeling Zeeland, 10.00 – 12.00 uur, bij Van der Straaten, Hansweert
  • Woensdag 22 maart, afdeling Brabant Mid-West, 12.00 – 14.00 uur, bij bouwbedrijf Winters, Breda
  • Donderdag 29 maart, afdeling Limburg, 14.00 – 15.30 uur, bij het Alert & Care Center Sitech op de site van Chemelot in Geleen. Deze bijeenkomst is voorafgaand aan Bouwcafé Veiligheid van de afdeling Limburg. Deelnemer aan de contactgroep kunnen aansluitend deelnemen aan de excursie en bijeenkomst bij Sitech.

Aanmelden en meer informatie

De leden van de Contactgroep Personeel ontvangen een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen. Heb je de uitnodiging (nog) niet ontvangen en wil je er wel bij zijn, stuur dan een mail. Je kunt je bij Yvonne van Zijl of je verenigingsmanager ook aanmelden als lid van de Contactgroep Personeel.

Yvonne van Zijl adviseur sociale zaken regio-zuid

Tags

ZZP Pensioen