AWVN en de geüpdatete Beloningsmonitor

"Het is nu veel gebruiksvriendelijker"

Afbeelding AWVN en de geüpdatete Beloningsmonitor
donderdag 18 mei 2023

De beloningsmonitor van AWVN waarmee de arbeidsvoorwaarden van werknemers kunnen worden vergeleken, maakt nu deel uit van het uitgebreidere AWVN-dataportaal. "Het is veel gebruiksvriendelijker nu."

Werkverschaffers opgelet! Werkgeversorganisatie AWVN is bezig met een grootscheepse upgrade van hun online beloningsdatabase. Dit stelt werkgevers in staat om de arbeidsvoorwaarden van hun werknemers te vergelijken met hun collega’s op de arbeidsmarkt. Wat voorheen bekendstond als de beloningsmonitor, legt medewerker Brian van Leeuwen uit, is nu geïntegreerd met het meer veelzijdige AWVN-dataportaal. Die biedt nog beter inzicht over jaarinkomens, uurtarieven, arbeidsduur, variabele beloning, mobiliteitsbudgetten en de belangrijkste pensioenkenmerken. Van Leeuwen, wiens officiële titel 'adviseur belonen' luidt, is enthousiast over het resultaat. "We hebben de data gebundeld en opnieuw ingedeeld. Dit scheelt HR-managers zeeën aan tijd."

Veel gebruiksvriendelijker

Met meer dan 200 functies en gebaseerd op de gegevens van 295.000 werknemers kreeg AWVN regelmatig te horen dat er te veel informatie tegelijkertijd werd gepresenteerd. "We hebben de data nu in verschillende dashboards opgesplitst. Hierdoor is het makkelijker om te zoeken en te vergelijken op een specifieke klantvraag. Denk daarbij aan het doen van salarisindicaties en -vergelijkingen of het bekijken van interne beloningsverhoudingen. Het is nu veel gebruiksvriendelijker." Desondanks, geeft Van Leeuwen toe, is de site ‘nog in beweging’. Zo gebeurt het invoeren van de data voorlopig nog via de oude beloningsmonitor die per 2024 met het dataportaal wordt samengevoegd. “Ook technisch was de site toe aan een update.”

Van Leeuwen vertelt dat de nieuwe site (net als de originele beloningsmonitor) tot stand komt met behulp van een ‘kopgroep’ van betrokken bedrijven. Deze bedrijven adviseren AVWN over de functionaliteit van het portaal. De adviseur geeft aan dat, naast de welbekende Nederlandse bouwreuzen, ook opvallend veel kleinere bouwbedrijven en aannemers van de beloningsmonitor gebruikmaken.

Fikse korting

De interesse is volgens hem mede te danken aan de aantrekkelijke kortingen voor klanten die zelf data invoeren. "We houden vast aan ons pricing-systeem", bevestigt Van Leeuwen desgevraagd. "Waar normaal gesproken een abonnement 1.450 euro per jaar kost, krijgen werkgevers die alle (geanonimiseerde) werknemersinfo binnen twee maanden uploaden en matchen tussen de 50 en 70 procent korting. Dit is afhankelijk van het aantal werknemers. “Vooral voor kleinere bedrijven is dat een groot incentive", weet Van Leeuwen. "Maar als die korting je niets kan schelen, dan doen wij het gewoon voor je. Ook geen probleem."

Meer weten?

Heeft de AWVN-beloningsmonitor je interesse gewekt? Neem dan contact op met onze collega’s van de afdeling Ledenvoordelen. Bel 079 32 52 166 of stuur een bericht via onderstaande knop.

Neem contact op

 

Dit artikel is gepubliceerd in het magazine BNL Special Ledenservice, editie voorjaar 2023. Klik hier om het hele magazine te lezen.