• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Digitalisering in de bouw: kansen, risico’s en oplossingen met de BNL cyberverzekering

Digitalisering in de bouw: kansen, risico’s en oplossingen met de BNL cyberverzekering

Dé cyberverzekering voor de bouw

Afbeelding Digitalisering in de bouw: kansen, risico’s en oplossingen met de BNL cyberverzekering
woensdag 17 mei 2023

De digitale ontwikkelingen in de bouwsector gaan snel. Steeds meer bedrijven stappen over op digitaal werken en maken gebruik van innovatieve technologieën om efficiënter en productiever te kunnen werken. Hierbij valt te denken aan 3D-printing, drones en BIM-modellen. Deze trends en ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden en voordelen voor ondernemers in de bouw, maar brengen tegelijkertijd ook nieuwe risico's met zich mee. Aon informeert je daarom hoe je hiertegen te beschermen.

Building Information Modelling (BIM)

Eén van de belangrijkste digitale ontwikkelingen in de bouw is de opkomst van Building Information Modelling (BIM). BIM is een digitale methode voor het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen. Door middel van BIM wordt het mogelijk om in een vroeg stadium te visualiseren hoe een gebouw eruit zal zien, waardoor er veel beter kan worden samengewerkt tussen alle partijen in het bouwproces. Daarnaast biedt BIM de mogelijkheid om het gebouw efficiënter te bouwen en te onderhouden, wat kan leiden tot kostenbesparingen.

Drones

Een andere digitale ontwikkeling in de bouw is het gebruik van drones voor het uitvoeren van inspecties en het maken van luchtfoto's. Drones maken het mogelijk om op een snelle en veilige manier informatie te verzamelen over gebouwen en bouwterreinen. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de voortgang van een bouwproject te monitoren of om schade aan een gebouw te inspecteren.

Toenemende digitalisering werkt cyberincidenten in de hand

Hoewel deze digitale ontwikkelingen in de bouw voordelen bieden, brengen zij ook nieuwe risico's met zich mee. Zo kan de data die wordt verzameld door BIM en drones gevoelige informatie bevatten over het ontwerp van een gebouw of de veiligheid van een bouwterrein. Daarnaast kan deze informatie ook worden gestolen of gehackt.
Een belangrijk risico is het toenemende aantal cyberaanvallen. Cybercriminelen hebben de bouwsector in het vizier en maken steeds vaker gebruik van ransomware, phishing en andere vormen van digitale chantage om bedrijven te treffen. Deze aanvallen kunnen leiden tot het verlies van belangrijke data, stilstand van het productieproces en reputatieschade.

Dé cyberverzekering voor de bouw

Om deze risico's het hoofd te bieden, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen en een passende cyberverzekering af te sluiten. Aon helpt leden van Bouwend Nederland met een cyberverzekering, die volledig is afgestemd op de risico's en behoeften van bouwbedrijven.

Deze verzekering biedt niet alleen dekking voor de financiële schade als gevolg van cyberaanvallen, maar ook voor de kosten van crisismanagement en het herstel van systemen en data. Daarnaast wordt ondersteuning geboden bij het nemen van preventieve maatregelen om de kans op een cyberaanval te verkleinen. Het nemen van preventieve maatregelen zijn een voorwaarde voor de dekkingen van de verzekering.

Alle voordelen op een rij

  • Complete dekking;
  • Eerstehulp-crisisdiensten met specialisten die de taal van mkb-bedrijven spreken;
  • Dekking voor bedrijfsschadestilstand tot maximaal 180 dagen, waaronder de vertragingsschade met bijbehorende contractuele kortingsregelingen die typerend zijn voor bouw- en infrabedrijven en voor tenderkosten;
  • Dekking voor ransomware.

Gratis adviesgesprek

De adviseurs van Aon staan klaar om je verder te helpen bij het in kaart brengen van de cyberrisico's voor jouw bedrijf. Zo kun jij je blijven richten op de kernactiviteiten, terwijl je tegelijkertijd beschermd bent tegen de risico's van de digitale wereld.

Lees via onderstaande knop meer over de cyberverzekering voor leden van Bouwend Nederland en neem vrijblijvend contact op met Aon voor een gratis adviesgesprek: Bouwend Nederland cyberverzekering

Bouwend Nederland Cyberverzekering