• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Wkb -bijeenkomst voor alle Brabantse leden met de VNG (bericht van Brabant Mid-West)

Wkb -bijeenkomst voor alle Brabantse leden met de VNG (bericht van Brabant Mid-West)

Brabantse leden bereiden zich voor op de Wkb

Afbeelding Wkb -bijeenkomst voor alle Brabantse leden met de VNG (bericht van Brabant Mid-West)
vrijdag 26 mei 2023

Al eerder hebben de afdelingen Brabant Mid-West en Oost Brabant e.o. (ofwel samen of apart) ledenbijeenkomsten gehouden om leden te informeren over de Wet kwaliteitsborging, die nu echt per 1-1-2024 ingaat. Op 4 juli organiseren we samen met de Vereniging van Nederlandse gemeenten opnieuw een bijeenkomst, waarin informatie, maar ook ervaringen delen uit een pilot en het stellen van vragen door leden én gemeenten centraal staat.

Brabantbrede bijeenkomst 4 juli

De leden van de afdelingen Brabant Mid-West en Oost Brabant e.o. hebben deze week allen de uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst over de Wet kwaliteitsborging op dinsdag 4 juli in Den Bosch. De locatie is gekozen om het voor alle leden uit heel Brabant bereikbaar te maken. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is mede-organisator en nodigt haar leden (de gemeenten) ook uit. Ook kwaliteitsborgers zullen uitgenodigd worden om aanwezig te zijn. Leden kunnen mogelijk in de vrije momenten of na afloop terecht bij de borgers met hun vragen.

Hieronder het programma voor deze middag:

Heb je de uitnodiging niet ontvangen, maar wil je wel aanmelden (voorwaarde dat je lid bent van Bouwend Nederland), dan kan dat hier.

Wkb-webinar 20 juni van 8.00 tot 9.00 uur

Om leden over de basisprincipes van de Wet kwaliteitborging te informeren, wordt er een webinar georganiseerd op dinsdag 20 juni van 8.00 tot 9.00 uur. Tijdens de bijeenkomsten of wanneer je een training gaat volgen, gaat er dan geen tijd verloren aan het toelichten van wat de wet precies inhoudt en wat dit voor jou betekent.

Al is dit online (dus makkelijk te volgen), er is in dat uur ook ruimte voor vragen aan onze collega Reina Uittenboogaard.

De uitnodiging hiervoor volgt nog, maar noteer dit uurtje alvast in je agenda.

Begeleidingstraject met korting voor afdelingsleden Brabant Mid-West

BNL Academy verzorgt trainingen om je voor te bereiden op de Wkb. Zo bieden zij een begeleidingstraject van 3 dagdelen, die ervoor zorgt dat je na 1-1-2024 kunt werken volgens de nieuwe werkwijze en -procedures. Zie hier meer toelichting over het begeleidingstraject.

Het bestuur van Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West vindt dit zó belangrijk voor haar leden die er nog niet mee aan de slag zijn, dat we deze training met korting aanbieden aan voor onze afdelingsleden. De trainingen (3 dagdelen) zullen in oktober, november en december met een kick-off in september plaatsvinden. Data en locaties worden binnenkort bekend gemaakt. Elk afdelingslid ontvangt een uitnodiging.

Er is plaats voor 3 groepen van ca. 15 leden. Heb je je er dus nog niet in verdiept, dan is dit de gelegenheid om je alsnog te laten klaarstomen voor het einde van het jaar. 

 

Heb je op voorhand vragen over de bijeenkomst, het webinar of de training (begeleidingstraject) laat het je verenigingsmanager Petra Landmeter dan weten.

Alles over de Wet kwaliteitsborging vind je op de Wkb-landingspagina op onze website.

 

 

 

Petra Landmeter verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West