Meld je aan voor de Marktdag Den Haag!

Aanpassen infrastructuur tram in den haag
donderdag 31 augustus 2023

Op 21 september is het weer zover: de jaarlijkse Marktdag Den Haag van Bouwend Nederland, MKB Infra en de Gemeente Den Haag. Dit jaar staat de marktdag in het teken van twee zeer relevante onderwerpen: mobiliteit en ‘drukte in de ondergrond’.

Op het thema mobiliteit willen we dit jaar een beetje uitzoomen: wat is de visie van de gemeente en hoe vertaalt zich dat in concreet beleid? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zero-emissiezone. Op het thema ‘drukte in de ondergrond’ zullen we juist wat meer inzoomen: hoe houden we de complexiteit van de ondergrondse infra beheersbaar? Hierbij zal er uiteraard ook aandacht zijn voor de problemen rondom netcongestie.

Programma

13:00 inloop
13:30 plenaire opening door Philip van Nieuwenhuizen (MKB-Infra) & Paul Zoutendijk (IBDH)
13:40 ‘De mobiliteitsvisie van de gemeente Den Haag’ door Rinse Gorter, senior beleidsadviseur mobiliteit gemeente Den Haag
14:05 ‘Drukte in de ondergrond, hoe adresseren we die?’ door Jan van der Meer, vakgroepmanager vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer Bouwend Nederland
14:30 Pauze
14:45 workshopronde I, met o.a. workshops van Rinse Gorter, Jan van der Meer, Henk Hoek (teammanager mobiliteit gemeente Den Haag), Bregtje Bax (beleidsmedewerker mobiliteit gemeente Den Haag) en Alex Schipperheijn (senior beleidsadviseur Stadsbeheer gemeente Den Haag) over de herstructurering van de Acaciasingel. Daarnaast zullen Berry Kok en Marian Bertrums (Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen) een workshop verzorgen in de vorm van een spel aan de hand van een uitgebreide maquette van ondergrondse infra.
15:30 pauze
15:45 workshopronde II, met dezelfde sprekers als ronde I
16:30 plenaire afsluiting door Frans Paardekooper, voorzitter Infraplatform Randstad Zuid met aansluitend een borrel

We hopen je op 21 september te mogen verwelkomen op onze marktdag!

Wat: Marktdag met de Gemeente Den Haag, Bouwend Nederland en MKB Infra
Waar: ZZIIN Den Haag Centraal
Wanneer: donderdag 21 september, inloop vanaf 13:00, start programma 13:30

Aanmelden kan via deze link of stuur een mailtje naar j.vandenbroek@bouwendnederland.nl. 

 

Job van den Broek adviseur markt & overheid