Wint jouw initiatief de eerste Bouw en Infra Inclusief Award?

Inzenden van initiatieven voor award voor diverse en inclusieve werkomgeving nu mogelijk

Afbeelding Wint jouw initiatief de eerste Bouw en Infra Inclusief Award?
vrijdag 1 december 2023

We zijn heel blij om de Bouw en Infra Inclusief Award aan te kondigen. De award zal worden uitgereikt aan twee initiatieven, in het grootbedrijf en mkb, die vooroplopen in het creëren van een inclusieve en diverse werkomgeving. Op 11 april zullen, tijdens een event, de twee winnaars bekend worden gemaakt. De Bouw en Infra Inclusief Award is een samenwerking met SER Diversiteit in Bedrijf.

Waarom de Bouw en Infra Inclusief Award? 

Het doel van de Bouw en Infra Inclusief Award is het zichtbaar maken van initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie in onze sector. We weten uit een verkenning onder onze leden dat er in de sector al veel goede initiatieven zijn. Vaak is men niet bewust dat je daarmee diversiteit en inclusie bevordert. De sleutel ligt bij het vergroten van het bewustzijn. Uit onderzoek komt naar voren dat diverse teams beter presteren. Verschillende mensen brengen verschillende kwaliteiten en nieuwe netwerken mee. Deze zijn hard nodig voor de uitdagingen waar de sector voor staat.

Naast initiatieven in het zonnetje zetten, hopen we andere bedrijven met deze awarduitreiking te inspireren om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie. 

Voor wie is de Bouw en Infra Inclusief Award?

Iedereen die lid is van ons en een klein of groot initiatief heeft om diversiteit en/of inclusie te bevorderen maakt kans! Er zijn twee categorieën, namelijk mkb en grootbedrijf.

Hoe meld ik mijn initiatief aan?

Vanaf 1 december 2023 kun je jouw initiatief aanmelden via onderstaande knop. Inzenden is mogelijk tot en met zondag 28 januari.

Direct je initiatief aanmelden Naar de speciale themapagina

Hoe ziet de jurering eruit? 

Alle initiatieven worden ingezonden via een formulier op onze website. Wij maken eerst een selectie van alle inzendingen. Deze selectie wordt vervolgens door SER Diversiteit in Bedrijf beoordeeld. Tot slot zullen daar zes finalisten uitrollen: drie in de categorie mkb en drie in de categorie grootbedrijf. Een deskundige externe jury geeft punten op een schaal van 0 t/m 5 en bepaalt welke zes initiatieven in de finale staan.   

Op 11 april organiseren we een awarduitreiking waarbij alle genomineerden hun initiatieven zullen toelichten.

Waarom organiseren we deze award samen met SER Diversiteit in Bedrijf?

Wij vinden diversiteit en inclusie een belangrijk onderwerp en daarom hebben we in 2018 het diversiteitscharter van SER Diversiteit in Bedrijf ondertekend en in het meerjarenprogramma Toekomst van Werk een bijpassend subdoel geformuleerd. SER Diversiteit in Bedrijf ondersteunt organisaties bij het bevorderen van een gemêleerd personeelsbestand en een inclusief bedrijfsklimaat. In dat kader, dankzij een schenking vanuit de Goldschmeding Foundation én onze ondertekening van het diversiteitscharter, is er ruimte om initiatieven uit te lichten in de bouw- en infrasector, alsmede de technieksector. SER Diversiteit in Bedrijf is ook onderdeel van het beoordelingstraject van de inzendingen.