• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Ledenbijeenkomst Afdeling Midden-Holland en AVHM op legendarisch asfalt

Ledenbijeenkomst Afdeling Midden-Holland en AVHM op legendarisch asfalt

donderdag 17 oktober 2019
Afbeelding Ledenbijeenkomst Afdeling Midden-Holland en AVHM op legendarisch asfalt

Circuit Zandvoort spreekt tot de verbeelding van veel Nederlanders. En helemaal tot die van de bouwers van afdeling Midden-Holland; die hebben immers volgend jaar de formule 1 in hun achtertuin. De ledenbijeenkomst op woensdag 16 oktober op het racecircuit trok dan ook ruim 50 deelnemers.

Jarenlang heeft Zandvoort het zonder Grand Prix moeten doen, maar vanaf volgend jaar doet de Formule 1 de Noord-Hollandse badplaats weer aan. Daarvoor moet er wel het nodige worden aangepast aan het circuit zelf en aan de gebouwen, de faciliteiten en de infra. Een boeiend bouwproject en alleen daarom al een interessante locatie voor de gezamenlijke ledenbijeenkomst van de afdeling Midden Holland en de Aannemers Vereniging Hollands Midden (AVHM).

Informatieve rondleiding

Het ruim 50 koppen tellende gezelschap kreeg een rondleiding en uitgebreide uitleg van de circuitmanager over het circuit en wat er allemaal moet gebeuren om de Formule 1 te kunnen ontvangen. Een klein voorbeeldje is de aanpassing van de pitboxen. Die moeten een flink stuk langer worden gemaakt. Uiteindelijk zijn dat niet meer dan wat kale garageboxen, voor de afbouw en inrichting zorgen de Formule 1 teams zelf.

(tekst gaat verder na de foto)


Veel ingrijpender, en vooral ingewikkelder, zijn de aanpassingen aan het circuit die KWS Infra gaat uitvoeren, zo legden twee vertegenwoordigers van de Infrabouwer uit. Ze gaven de deelnemers een kijkje in de werkzaamheden die komende winter wachten. Dat varieert van looptunnels aanleggen voor het publiek tot bochten met zeer uitdagende hellingshoeken voor de coureurs.

Met de bus door de bocht

Uiteraard is een bezoekje aan het aansprekende circuit niet compleet zonder zelf over het asfalt te ‘razen’. Drie rondjes reden de bouwers, met eigen auto. Een bijzonder beeld want niet vaak zal een busje de Tarzanbocht hebben genomen. Tijdens de laatste ronde maakten de bouwer/coureurs nog wat tussenstops om tekst en uitleg te krijgen over het circuit en wat er de komende tijd staat te gebeuren. Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst.