• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Jaardiner besturen Jong Bouwend Nederland in teken van afscheid

Jaardiner besturen Jong Bouwend Nederland in teken van afscheid

vrijdag 15 november 2019

Vincent Zijlstra

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord
Afbeelding Jaardiner besturen Jong Bouwend Nederland in teken van afscheid

Herijken en vooruitkijken, dat was dinsdag 12 november het thema tijdens het jaardiner van de regiobesturen en kernbesturen van Jong Bouwend Nederland. En het glas heffen op twee afscheid nemende bestuurders

Voor landelijk voorzitter Yuri Kiontke was het op 12 november de laatste keer dat hij bij het jaardiner van de regio- en kernbestuurders aanschoof. Na acht jaar de voorzittershamer gehanteerd te hebben, doet Kiontke een stapje terug. Ook Sylvia van den Berg vond het tijd voor verjonging na vier jaar Jong Bouwend Nederland vertegenwoordigd te hebben in het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland. Uiteraard werd het glas geheven op de twee afscheidnemers en werden ze bedankt voor hun inzet en toewijding. Maar de ruim 35 aanwezigen keken ook vooruit. Er werd gesproken over de opvolging. Aan de hand van profielen die JBN opstelt, worden er geschikte kandidaten gezocht.

Dromen over speerpunten

Ook werd er gebrainstormd over speerpunten voor het landelijk bestuur voor de komende jaren.
Aangespoord door inspirator Karl Raats deden de aanwezigen hun best om vooral ook ‘out of the box’ te denken en te dromen over de activiteiten en doelstellingen die JBN zou moeten nastreven. Na elke gang stimuleerde de Belg de bestuurders om die dromen steeds wat verder te concretiseren. Het leverde spannende ideeën op, onder meer over een heel andere invulling van de rol van de landelijke en regionale JBN-besturen en zelfs die van de Bouwend Nederland-besturen. Maar ook heel wezenlijke en tastbare prioriteiten zoals de door JBN Randstad Noord naar voren gebrachte wens om meer aansluiting zoeken bij onderwijs en jongeren. 
Duidelijk werd in ieder geval dat het zeker tijd is voor herijking van speerpunten die bij het vorige diner werden geformuleerd. Maar dat was dan ook al weer vier jaar geleden.

Geïnteresseerden voor de opvolging van Yuri Kiontke en Sylvia van den Berg worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Jong Bouwend Nederland. Dat kan via het secretariaat: Yvonne Hiddink, 079 - 3 252 273 of y.hiddink@bouwendnederland.nl