Duurzame Inzetbaarheid bedrijfsscan

Aan de slag op een manier die werkt!

Afbeelding Duurzame Inzetbaarheid bedrijfsscan

De krapte op de arbeidsmarkt, je zorgplicht als werkgever en het effect op de productiviteit zijn maar enkele redenen om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan of je aanpak naar een hoger niveau te tillen. Maar waar moet je beginnen en als je al bezig bent met duurzame inzetbaarheid, wat is dan je volgende stap?

DI-bedrijfsscan

Er zijn verschillende instrumenten die je kunnen helpen om je huidige situatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid te bepalen en om keuzes te maken over waar te beginnen en hoe verder te gaan.

Eén van die instrumenten is de Duurzame Inzetbaarheid bedrijfsscan (DI-bedrijfsscan), ontwikkeld door Bouwend Nederland. De DI-bedrijfsscan is een praktisch instrument waarmee je op vier aandachtsgebieden van duurzame inzetbaarheid kunt bepalen waar je staat als bedrijf en op welke punten je kunt verbeteren. Met een korte voorbereiding, zoals je ziekteverzuimcijfers paraat hebben, weet je in ongeveer een kwartier tijd waar je als bedrijf staat op het gebied van duurzame inzetbaarheid en wat je kan doen om je medewerkers (nog) beter duurzaam inzetbaar te maken. 

Start de DI-bedrijfsscan

 

Andere instrumenten voor Duurzame inzetbaarheid

Naast de DI-bedrijfsscan van Bouwend Nederland zijn er nog andere instrumenten die je kunnen helpen bij het duurzaam inzetbaar houden en maken van je medewerkers.

Quickscan voor duurzame inzetbaarheid van Volandis
Dit is een tool gericht op bedrijven met minimaal 4 werknemers en geeft inzicht in de Volandis-thema’s Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. De Quickscan van Volandis duurt circa 5 minuten. Ga naar de Quickscan >

KoBaDi-tool van het Platform Duurzame Inzetbaarheid en TNO
KoBaDi staat voor Kosten Baten Duurzame Inzetbaarheid en geeft inzicht in kosten en opbrengsten van personeelsbeleid. De resultaten zijn in euro’s. Door de tool wordt inzichtelijk welke investeringen in mensen het meeste rendement opleveren. Daarmee vormt de tool een goed uitgangspunt om keuzes te maken op het gebied van personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid. Bouwend Nederland kan haar leden ondersteunen bij de uitvoering van de KoBaDi. Klik hier voor meer informatie over de KoBaDi-tool >

Workshops
In diverse regio’s zijn er workshops over deze instrumenten en hoe je hiermee tot een aanpak in je bedrijf komt.

  • Donderdag 22 juni: Van der Valk Schiedam
  • Dinsdag 27 juni: Van der Valk Assen
  • Donderdag 12 oktober: Van der Valk Apeldoorn

Neem voor meer informatie over de workshops contact op met Fenneken Lamaker (f.lamaker@bouwendnederland.nl, tel 06-221 328 09) of met de beleidsadviseur sociale zaken in jouw regio.

Fenneken Lamaker beleidsadviseur duurzaam inzetbaarheid