Logo Bouwend Nederland

Dit zijn de finalisten voor de Bouw en Infra Inclusief Award

Dinsdag 27 februari 2024

Met veel enthousiasme maken we de finalisten bekend voor de Bouw en Infra Inclusief Award die we uitreiken in twee categorieën. De zes finalisten, allen bouw- en infrabedrijven, zetten zich in voor een diverse en inclusieve werkomgeving. De award wordt uitgereikt op donderdag 11 april 2024 in Utrecht. In dit artikel lees je wie de finalisten zijn.

De afgelopen maanden konden bouw- en infrabedrijven hun initiatieven inzenden en dat hebben we geweten. Er wordt al behoorlijk wat georganiseerd door onze sector om diversiteit en inclusie te stimuleren. Het doel van de award is dan ook het zichtbaar maken van die initiatieven. Zo weten we dat een divers team beter presteert en dat verschillende mensen verschillende kwaliteiten en nieuwe netwerken meenemen. Die zijn hard nodig voor de uitdagingen waar onze sector voor staat. Door deze prijs uit te reiken hopen we ook andere bedrijven te inspireren om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie.

Dit zijn de finalisten

In de categorie mkb gaan de volgende drie bedrijven door naar de eindronde:

  • Evers & Evers Glas: ruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
  • ISOenergy: intensieve begeleiding met aandacht voor de mens.
  • VDR Bouwtalent: betaalbare woonruimte voor jongeren die werken bij VDR.

 

In de categorie grootbedrijf zijn dit de finalisten:

  • BINX Smartility: samenwerken op de bouwplaats met andere nationaliteiten en culturen met Engels als voertaal.
  • Logchies Renovatie en Onderhoud: inclusieve cultuur op de werkvloer in diverse projecten.
  • ERA Contour: mensen met verschillende culturele achtergronden die werkloos zijn al lerend laten kennismaken met de bouw en infra.

Hoe nu verder?

SER Diversiteit in Bedrijf, waarmee we dit samen organiseren, heeft uit alle inzendingen deze zes finalisten gekozen. In maart zal een deskundige jury de initiatieven jureren. Daarnaast voert elke finalist op het event op 11 april een pitch op. Deze pitch wordt eveneens beoordeeld. De scores tellen we op en levert, voor de categorieën mkb en grootbedrijf, een winnaar op. In maart en begin april publiceren we zes video's op onze socials en de speciale themapagina waarin de finalisten hun initiatief toelichten.

Wanneer is het event?

Op donderdag 11 april organiseren we een event waar de winnaars worden bekendgemaakt. Daarnaast nemen inspirerende sprekers ons mee in hun visie op diversiteit en inclusie. Binnenkort worden de uitnodigingen verstuurd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Kirsten Notenbomer
Adviseur sociale zaken - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 29 april 2024
Normontwerp NEN 9120 Toegankelijkheid van Gebouwen staat nu open voor commentaar

Het is essentieel dat gebouwen toegankelijk en functioneel zijn voor alle personen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Dit is van groot belang, aangezien voor ten minste twee miljoen mensen in Nederland de toegankelijkheid niet gegarandeerd is. De gebouwde omgeving dient rekening te houden met en ondersteuning te bieden aan deze diverse groep individuen met uiteenlopende lichamelijke behoeften.

Maandag 15 april 2024
Week van 'Hee, ben jij oké?' van start

In de bouw-, infra- en installatiesector mag je zijn wie je bent of wilt zijn. Deze week van 15 t/m 21 april is het de Week van 'Hee, ben jij oké?'. Dit landelijke initiatief heeft tot doel om samen met heel veel organisaties en bedrijven onze sector inclusiever en sociaal veiliger te maken. Doe mee en sta samen met andere bedrijven in de week van 'Hee, ben jij oké?' stil bij inclusie, diversiteit en sociale veiligheid.

Donderdag 11 april 2024
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in Utrecht. De initiatieven 'Er is plaats voor iedereen' van Evers & Evers Glas en 'De Bouwpraktijk' van ERA Contour werden de winnaars in de categorie mkb en grootbedrijf. Een deskundige jury heeft samen met Fries Heinis (directeur Bouwend Nederland) de awards uitgereikt. Op het event lieten de winnaars zien waarom zij voorop lopen in het in het creëren van een inclusieve en diverse werkomgeving. Daarmee inspireren zij ook andere bedrijven in de sector om aan de slag te gaan met inclusie en diversiteit.