Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Gratis webinar conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim

Gratis webinar: Conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim

Dinsdag 29 augustus 2023

Ontevredenheid over bepaalde werkzaamheden, ruzie over vakantiedagen. Aanvaringen als deze kunnen leiden tot arbeidsconflicten en zelfs verzuim. Hoe je als werkgever omgaat met conflicten kan grote invloed hebben op de duur en het verloop. In het gratis webinar van onze voordeelpartner ArboDuo (onderdeel van ArboNed) op 28 september a.s. vertellen experts er meer over.

Donderdag 28 september 2023 om 12:00 uur

Tijdens het webinar krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat kan ik doen als mijn medewerker zich ziek meldt bij een conflict?
  • Hoe kan de bedrijfsmaatschappelijk werker bemiddelen bij een conflict?
  • Wat als ik het conflict met mijn medewerker niet kan oplossen?

Zowel tijdens als na het webinar kun je vragen stellen aan experts. Wil je deelnemen aan het webinar?

Meld je hier aan

Gemiddeld 79 dagen verzuim

Als werkgever heb je er alle belang bij om een arbeidsconflict te voorkomen. Want wanneer medewerkers zich na een conflict ziek melden, moet je ze gemiddeld 79 dagen missen. Om nog maar niet te spreken van de kosten van verzuim en mogelijke juridische bijstand. Ook geeft een arbeidsconflict onrust in het bedrijf en kan het de werksfeer verpesten. Dat kan weer zorgen voor een verminderde motivatie en lagere productiviteit van je medewerkers. En wat te denken van de tijd die het oplossen van een conflict je kost?

Zo pak je het aan

Heb je te maken met een conflict en zoek je hulp? Of wil je juist conflicten voorkomen? ArboDuo helpt je graag op een manier die het best bij je bedrijf past:

  • Zelf doen: In deze checklist vind je tips en handvatten om conflicten te voorkomen en op te lossen.
  • Samen doen: Volg het gratis en interactieve webinar op 28 september aanstaande en hoor onder meer wat je kunt doen als jouw medewerker zich ziekmeldt bij een conflict.
  • Laten doen: Zijn er in je bedrijf onderlinge spanningen en ben je bereid er samen met je medewerkers uit te komen? Dan kan de onafhankelijke bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed bemiddelen en coachen en zo helpen een oplossing te vinden.

Voorkomen verzuim

"Het blijft natuurlijk belangrijk om oog te houden voor preventie van verzuim in de breedste zin van het woord", benadrukt Gert-Jan Klanderman, branchemanager bouw bij ArboNed. "Juist binnen de bouw is er ontzettend veel geregeld en beschikbaar. Denk onder meer aan uitvoering binnen het bedrijf van het PAGO; een stevige basis voor een gedegen preventief beleid. Ook onvrede en conflicten worden dan eerder zichtbaar zodat ze tijdig kunnen worden aangepakt."

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Zondag 7 april 2024
Girls' Day: duizenden meiden bezoeken bedrijven in de techniek

Aanstaande donderdag 11 april is het Girls' Day en dan gaan ruim 8300 meiden tussen de tien en vijftien jaar op bezoek bij meer dan 230 bedrijven in bèta, techniek en IT verdeeld over ruim 250 locaties in Nederland. De meiden maken zo laagdrempelig kennis met techniek en IT, met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke medewerkers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Meiden komen op hun pad naar een baan in bouw, infra, techniek of IT allerlei hordes tegen. Daarom kiezen zij nog steeds veel minder vaak dan jongens voor doorleren of werken in die sectoren. Dat is jammer, want het zijn kansrijke sectoren met veel baanzekerheid en beroepsmogelijkheden. Bovendien kunnen bedrijven in deze sectoren alle talent gebruiken dat er is.

Maandag 18 maart 2024
351,6 miljoen voor structureel techniekonderwijs voor alle kinderen

Het programma Techkwadraat (ingediend als NGF-voorstel “Investeren in het talent van de toekomst”), met als doel om technologieonderwijs voor elk kind toegankelijk te maken, kan van start. Het kabinet heeft op advies van de Nationaal Groeifonds commissie besloten om deels voorwaardelijk 351,6 miljoen euro aan dit voorstel toe te kennen. Regionale en landelijke partners kunnen met deze impuls overal in Nederland leerrijke omgevingen creëren waar kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, zowel op school als daarbuiten. Of het gaat om techniek, technologie, ICT, (natuur)wetenschappen en praktijkvaardigheden: we willen zorgen voor een brede oriëntatie in al deze richtingen. Kinderen en jongeren komt tot hun 16e jaar structureel in aanraking met techniek én dus bouw en infra.