Strukton lid van Bouwend Nederland vanaf 2025
Woensdag 13 november 2024
Met veel enthousiasme kunnen we mededelen dat Strukton weer lid wordt van onze branchevereniging vanaf 1 januari 2025. "Wij helpen graag mee om onze branche beter zichtbaar te maken en te laten zien welke impact wij als bouwsector kunnen maken in de energietransitie, klimaatdoelstellingen, innovatie en technologie."
Rob van Wingerden, CEO van Strukton, zegt dat het goed is dat zij weer lid worden van Bouwend Nederland. "Als lid kan Strukton als dienstverlener op het gebied van duurzame infrastructuur een sterkere rol spelen in de dialoog over energie, duurzaamheid, innovatie en andere ontwikkelingen in de sector. Dat is belangrijk gezien de grote opgave waar de sector in Nederland voor staat."
Blij met lidmaatschap
Onze voorzitter Arno Visser is blij dat Strukton weer lid wordt van de vereniging. "We zijn verheugd dat Strukton opnieuw voor een lidmaatschap van onze vereniging heeft gekozen. We groeien als vereniging in de volle breedte, waardoor we sterker staan en doorbouwen aan een toekomstbestendige sector. We verwelkomen de medewerkers van Strukton in de verschillende landelijke en regionale gremia en zien uit naar hun bijdrage aan onze gezamenlijke ambities."
Aandacht voor belangrijke thema's
Voor Strukton is de aandacht die de branchevereniging heeft voor thema's als veiligheid, duurzame inzetbaarheid en diversiteit en inclusie, een reden om zich aan te sluiten als lid. "Wij helpen graag mee om onze branche beter zichtbaar te maken en te laten zien welke impact wij als bouwsector kunnen maken in de energietransitie, klimaatdoelstellingen, innovatie en technologie."
Met 4000 medewerkers en een jaaromzet van €1,5 miljard heeft Strukton in haar meer dan honderdjarige bestaan een sterke basis opgebouwd in meerdere Europese landen. Het bedrijf is onder meer actief in de duurzame infrastructuur, rail, wegenbouw en focust zich op elektrificatie en groen transport. Een van de grote projecten waar nu aan wordt gewerkt is Spoorzone Groningen, de herinrichting van het stationsgebied van het Groningse hoofdstation.
Gerelateerd nieuws
In de bouw en infra speelt de UAV-GC een cruciale rol, maar waarom heeft de herziening van deze contractvoorwaarden maar liefst acht jaar geduurd? Wat betekenen de veranderingen voor opdrachtgevers en opdrachtnemers?
We lanceren met trots en op veler verzoek een video waarin we in iets meer dan één minuut aan iedereen laten zien wat wij als sector iedere dag samen doen en waarom dat belangrijk is voor Nederland.
Op 1 januari 2025 treedt de geactualiseerde Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw (RWU) in werking. Deze regeling wordt gebruikt om prijswijzigingen tijdens de uitvoering van bouwprojecten op een transparante manier tussen opdrachtgever en aannemer te verrekenen. De actualisatie is een initiatief van Techniek Nederland, Bouwend Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf. De RWU 2025 is op een aantal punten vernieuwd ten opzichte van de huidige versie die al vanaf 1991 wordt gehanteerd.