Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Nieuws
 3. De gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers verbeteren

De gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers verbeteren. Hoe draagt u daaraan bij?

Donderdag 11 april 2024

Gezonde en vitale medewerkers maken uw bedrijf. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt waarin goed personeel schaars is. Hoe zorgt u er als ondernemer in de bouw voor dat uw medewerkers gezond en vitaal aan het werk zijn en blijven? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) helpt u hier graag bij.

Aandacht voor een gezonde leefstijl helpt om ziekteverzuim binnen uw bedrijf te voorkomen. Dat levert uw medewerkers en uw bedrijf veel op. Want gezonde en vitale medewerkers zijn doorgaans minder vaak ziek en hebben meer energie.

 

Gezondheidsrisico’s voorkomen

Een hulpmiddel om een gezonde leefstijl te stimuleren is het wettelijk verplichte Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Het PAGO is een medisch onderzoek dat specifiek is afgestemd op de gezondheidsrisico’s bij het werken in de bouw. Het geeft uw medewerkers ook inzicht in het risico op hart- en vaatziekten en hoe gezondheidsrisico’s op termijn voorkomen kunnen worden.

 

Aan de slag met het thema gezondheid

Uw medewerkers zijn uiteraard zelf verantwoordelijk voor een gezonde leefstijl. Maar als werkgever kunt u hieraan bijdragen. ArboDuo helpt u hier graag bij.

 1. Direct van start met onze tips
  Lees in de praktische gids ‘Een gezond bedrijf’ levert u veel op’ hoe de Risico-inventarisatie en -evaluatie en aandacht voor vitaliteit kan bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.
 2. Samen werken aan een gezond bedrijf
  Wilt u aan de slag met het thema vitaliteit in uw bedrijf en uw medewerkers stimuleren om te werken aan een gezonde(re) leefstijl? En kunt u hier hulp bij gebruiken? Schakel dan voor 2, 4 of 8 uur de praktische ondersteuning in van Mijn vitaliteitsexpert.
 3. PAGO en DIA
  Valt u onder de cao Bouw & Infra? Dan zijn het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) en de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) voor u binnen de cao geregeld. Het DIA is het PAGO aangevuld met een advies(gesprek) over wat uw medewerkers kunnen doen om gezond en met plezier te (blijven) werken. ArboNed werkt – als vaste uitvoerder van het PAGO – hierbij intensief samen met Volandis.
 4. Voorbeeld uit de praktijk
  “Met het PAGO kan het bedrijf uitval voorkomen en het wordt ook nog eens vergoed vanuit de sector”, zegt de P&O-adviseur hierover. Lees hier waarom bouwbedrijf Mertens koos voor het PAGO.
 5. Verhoog de deelname aan het PAGO
  Lokale bouwbedrijven op Texel organiseerden met ArboNed en Volandis het Fitfestival, een uniek concept om medewerkers enthousiast te maken voor het PAGO. Het festival slaagde in zijn opzet, want de deelname aan het PAGO steeg met ruim 50%.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u samen kunt werken aan een gezond en vitaal bedrijf? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op via bouwendnederland@arboned.nl

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 9 mei 2024
Gezonde en vitale medewerkers, minder verzuim én voldoen aan de Arbowet? ArboDuo vertelt je hoe

Als werkgever in de Bouw & Infra wil je goed voor jouw mensen zorgen. Gezonde en vitale medewerkers zijn immers onmisbaar voor het succes van je bedrijf. Ze presteren doorgaans beter en verzuimen minder. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl vooral bij je medewerkers ligt, betekent dit niet dat je hier als werkgever geen invloed op kunt uitoefenen. Maar hoe doe je dat? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.

Donderdag 14 maart 2024
Je medewerkers gezond en veilig aan het werk houden?

Regel het met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).