Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Gezonde en vitale medewerkers minder verzuim en voldoen aan de arbowet arboduo vertelt je hoe

Gezonde en vitale medewerkers, minder verzuim én voldoen aan de Arbowet? ArboDuo vertelt je hoe

Donderdag 9 mei 2024

Als werkgever in de Bouw & Infra wil je goed voor jouw mensen zorgen. Gezonde en vitale medewerkers zijn immers onmisbaar voor het succes van je bedrijf. Ze presteren doorgaans beter en verzuimen minder. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl vooral bij je medewerkers ligt, betekent dit niet dat je hier als werkgever geen invloed op kunt uitoefenen. Maar hoe doe je dat? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Hoe gezond en vitaal zijn jouw medewerkers?

De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor de Bouwnijverheid is het vertrekpunt om de arbeidsrisico’s in jouw bedrijf in kaart te brengen. Bijvoorbeeld zwaar tillen of het werken met gevaarlijke stoffen. Een logisch vervolg op de RI&E is het wettelijk verplichte Periodiek Arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO).

Periodiek Arbeidsgezondheidskundig onderzoek

Het PAGO is een medisch onderzoek dat specifiek is afgestemd op de gezondheidsrisico’s bij het werken in de bouw en infra. Ook wordt gekeken hoe gezondheidsrisico’s op lange termijn voorkomen kunnen worden.  De arbeidsrisico’s die naar voren komen in de RI&E, vormen de basis voor het PAGO. Zo verbeter je met het PAGO de gezondheid en vitaliteit in jouw bedrijf, voorkom je verzuim én voldoe je aan een wettelijke verplichting.

Jouw ondersteuning bij het PAGO

Wil je de gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers bevorderen? Dan helpt ArboDuo je graag op een manier die best bij jouw bedrijf past: doe je het liever helemaal zelf, besteed je graag alles uit of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: download onze vrijblijvende tips en handvatten en check hoe het staat met de gezondheid en vitaliteit in jouw bedrijf.
  • Samen werken aan een gezond bedrijf: wil je sparren over vervolgstappen op het PAGO of het bevorderen van een gezonde leefstijl binnen je bedrijf? Schakel dan via Mijn Vitaliteitsexpert onze deskundigen in. Zij zijn flexibel inzetbaar voor 2, 4 of 8 uur.
  • Leefstijladviseur: wil je jouw medewerkers helpen om gezond en vitaal te blijven tot aan hun pensioen? Zet dan de leefstijladviseur in vanuit de cao Bouw & Infra. Je kunt hiervoor contact opnemen met ArboNed of Volandis.

Meer weten?

Wil je meer weten over het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van je werknemers? Kijk dan op de website van ArboNed of neem contact met ArboDuo op via bouwendnederland@arboned.nl.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 9 mei 2024
Verzuimbegeleiding voor snelle re-integratie

In de bouw is het risico op ziekteverzuim groot. Vandaar dat inzetten op verzuimpreventie zo belangrijk is. Hoe pak je het aan? De verzuimcoaches van De Goudse helpen je graag op weg. Deze coaches zijn gespecialiseerd in de bouw en weten precies wat je moet doen om verzuimrisico’s aanzienlijk te verkleinen. Werkgevers met een verzuimverzekering van De Goudse mogen kosteloos een beroep op ze doen. Lees wat je allemaal kunt doen.

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.

Donderdag 11 april 2024
De gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers verbeteren

Gezonde en vitale medewerkers maken uw bedrijf. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt waarin goed personeel schaars is. Hoe zorgt u er als ondernemer in de bouw voor dat uw medewerkers gezond en vitaal aan het werk zijn en blijven? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) helpt u hier graag bij.