Logo Bouwend Nederland

Tips: verzuim voorkomen in de bouw

Donderdag 9 mei 2024

In de bouw is het risico op ziekteverzuim groot. Vandaar dat inzetten op verzuimpreventie zo belangrijk is. Hoe pak je het aan? De verzuimcoaches van De Goudse helpen je graag op weg. Deze coaches zijn gespecialiseerd in de bouw en weten precies wat je moet doen om verzuimrisico’s aanzienlijk te verkleinen. Werkgevers met een verzuimverzekering van De Goudse mogen kosteloos een beroep op ze doen. Lees wat je allemaal kunt doen.

Verzuimbegeleiding voor snelle re-integratie

Met de ziekteverzuimverzekering van De Goudse kun je kiezen voor verzuimbegeleiding door ArboDuo (ArboNed). Dat houdt in dat je werknemer de begeleiding krijgt om zo snel mogelijk weer terug te keren in het arbeidsproces.

Stel je vraag aan je persoonlijke verzuimcoach

Bij De Goudse kun je bovendien je voordeel doen met persoonlijke verzuimcoaches die kennis hebben van de bouw en gespecialiseerd zijn in verzuimpreventie. Susan Brazier en Mohamed El Barkani zijn als bouwcoaches van De Goudse de vraagbaak en sparringpartner voor werkgevers in de bouw op het gebied van personeel, verzuim, preventie en re-integratie. Je kunt bij ze terecht met vragen als:

 • Wat moet ik precies doen als ik een RI&E wil opstellen?
 • Wat kan ik doen als mijn medewerker dreigt uit te vallen?
 • Hoe kan ik mijn zieke medewerker helpen?

Regelingen om de inzetbaarheid van je personeel te verbeteren

De verzuimcoaches van De Goudse weten ook precies welke regelingen er zijn om je personeel (langer) inzetbaar te houden. Een paar belangrijke regelingen:

 • Mijn werknemer heeft fysieke klachten door overbelasting In zo’n situatie kan STEP je op weg helpen. STEP is een landelijke organisatie die elke dag bezig is met herstel en het voorkomen van lichamelijke klachten. STEP zorgt bij uitval voor een snelle en duurzame terugkeer naar de werkvloer. Maar deze organisatie zet vooral in op het voorkomen van uitval. STEP werkt aan de hand van drie pijlers:
  1. Zelfredzaamheid
  2. Duurzame inzetbaarheid
  3. Spoedig herstel bij uitval
 • Mijn werknemer heeft psychische klachten
  Voor een werknemer met psychische klachten kun je aankloppen bij Social Support van Bouwend Nederland. Social Support biedt werknemers een luisterend oor bij scheidingen, schulden en depressiviteit. Je werknemers krijgen hulp van specialisten en worden zo nodig doorverwezen naar hulpinstanties.

Social Support en STEP worden vergoed vanuit het Preventiebudget of het Re-integratiebudget. Deze budgetten zijn exclusief voor leden van Bouwend Nederland die een verzuimverzekering van De Goudse hebben.

 • Mijn werknemer ervaart stress
  Voor veel werknemers in de bouw is de werkdruk hoog. Onder hoge druk of constante spanning werken is niet alleen geestelijk uitputtend, maar kan ook negatieve gevolgen hebben voor het lichaam. Als je werknemer niet op tijd de nodige rust pakt, raakt hij meer energie kwijt dan hij kan opnemen. Hij put zichzelf dan langzaam uit. De werkdrukvoorziening Bouw & Infra biedt gratis stress-coaching voor je personeel.

Meer weten?

Wil jij aan de slag met verzuimpreventie en heb je als lid van Bouwend Nederland een verzuimverzekering bij De Goudse? Neem dan contact op met een van onze bouwcoaches Verzuim & Personeel, Susan Brazier of Mohamed El Barkani. Ze zijn bereikbaar via bouwcoach@goudse.com en (0182) 54 49 18. Ze helpen je graag verder op het gebied van personeel, verzuim, preventie en re-integratie.

Verzuimverzekering op maat voor leden van Bouwend Nederland

Heb je nog geen verzuimverzekering van De Goudse en wil je meer informatie over onze verzekering voor leden van Bouwend Nederland? Neem dan contact op met een van onze adviseurs of vraag een offerte aan voor een verzuimverzekering op maat voor leden van Bouwend Nederland.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 9 mei 2024
Gezonde en vitale medewerkers, minder verzuim én voldoen aan de Arbowet? ArboDuo vertelt je hoe

Als werkgever in de Bouw & Infra wil je goed voor jouw mensen zorgen. Gezonde en vitale medewerkers zijn immers onmisbaar voor het succes van je bedrijf. Ze presteren doorgaans beter en verzuimen minder. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl vooral bij je medewerkers ligt, betekent dit niet dat je hier als werkgever geen invloed op kunt uitoefenen. Maar hoe doe je dat? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.

Maandag 22 augustus 2022
Luisterend oor voor werknemers in de bouw

Sociaal adviseur Tonny Grotenhuis van Bouwend Nederland Social Support werkt al sinds 1990 in de bouwsector. Hij helpt werknemers van lidbedrijven met allerlei problemen die een mensenleven typisch op zijn kop kunnen zetten.