Logo Bouwend Nederland

Jugendstil gebouwen in Meppel gecombineerd met inspiratie vanuit B+O Architectuur en Stedenbouw

Donderdag 14 december 2023

De middag begon met een regenachtige stadswandeling door Meppel, ondanks het slechte weer konden we genieten van de architectuur in de stad en was het fijn om elkaar te treffen en bij te praten. Na een uur werden we hartelijk ontvangen in de Gasfabriek bij B+O Architectuur en Stedenbouw.

Arnoud Olie, de stadsbouwmeester van Meppel laat tijdens zijn presentatie zien hoe veelzijdig de projecten van B+O Architectuur en Stedenbouw zijn. En bij al deze projecten is één rode draad te ontdekken, er heerst een voorliefde voor bijzondere projecten vanuit B+O Architectuur en Stedenbouw. Denk aan een zorgcomplex waar speciaal voor bewoners met specifieke wooneisen gebouwd wordt, of een monumentaal pand die vraagt om behoud en tegelijkertijd vernieuwing. Maar ook uit Arnoud zijn zorgen, over de hoeveelheid werk in Noord-Nederland wat de afgelopen jaren is afgenomen én over hoe we als sector in transitie zijn. Hierin doet hij een oproep om elkaar te versterken, samen te werken waar kan en vooral ook om volop kennis te delen.

 

Arnoud Olie is vanaf 2020 als stadsbouwmeester betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen in Meppel, en geeft aan dat hierin volop kansen liggen voor de leden van Bouwend Nederland. 

Jaarplan 2024

Vervolgens was er aandacht voor het jaarplan 2024, waarin de activiteiten voor het aankomende jaar werden toegelicht. Als overkoepelend thema heeft de afdeling gekozen voor 'duurzaamheid'. In een kort gesprek met de leden zijn er suggesties gegeven over hoe er invulling gegeven zou kunnen worden aan deze bijeenkomsten. Ook werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar en werd er afscheid genomen van Willemijn Visscher als verenigingsmanager. Gelukkig staat haar opvolger al klaar, Kim van der Zande zal vanaf januari aan de slag gaan om het bestuur en de afdeling in Drenthe te ondersteunen. 

Willemijn Visscher
Coördinator meerjarenprogramma's
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 april 2024
Tussenbijeenkomst Sliepe yn 'e takomst 24 april

Kun je jonger worden door een weekje in een biobased recreatiewoning te vertoeven in het mooie Friesland? De zeven teams van het project Sliepe yn’e Takomst presenteerden woensdag 24 april een tussenstand van hun ontwerpen voor biobased recreatiewoningen. Psycholoog Bernard Maarsingh gaf tijdens de bijeenkomst een lezing over de effecten van een biobased recreatiewoning op de gezondheid en vitaliteit van de gasten.

Vrijdag 22 maart 2024
Gezamenlijk het aansluitproces optimaliseren staat centraal tijdens bijeenkomst in Emmen

‘Samen beter aansluiten, dat wil toch iedereen?’, was de slogan op de uitnodiging voor de bijeenkomst van 18 maart in het stadion van FC Emmen. Desondanks bleek tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Grond’G, MijnAansluiting en Bouwend Nederland, dat de praktijk weerbarstig is. Mede gevoed door de personeelstekorten en verschillende (maatschappelijke) transities, waardoor de vraag naar elektra, gas, media en water sterk verandert, vraagt het op tijd realiseren van de gewenste aansluiting om een steeds betere afstemming tussen opdrachtgever, netbeheerder, bovengrondse aannemer, ondergrondse aannemer en de gemeente als vergunningverlener. Het versterken van de aansluitketen en het toepassen van slimme innovaties, was tijdens deze volgeboekte bijeenkomst in Emmen, dan ook hét centrale thema.

Vrijdag 1 maart 2024
JBN Noord op excursie naar de Nieuwe Waterwerken in Zoutkamp

Op donderdag 29 februari bezochtend de leden van Jong Bouwend Nederland in Regio Noord het project 'De Nieuwe Waterwerken' in Zoutkamp waar wordt gewerkt aan een nieuw gemaal en de renovatie van de Hunsingosluis.