Logo Bouwend Nederland

Bouwhub Midden-Brabant ondertekent manifest 'De Brabantse aanpak circulair bouwen'

Dinsdag 29 maart 2022

Woensdag 16 maart 2022 trad Vincent van Rijsewijk van Midpoint Brabant / Up New Bouw namens de kopgroep van de Bouwhub Midden-Brabant op tijdens een bijeenkomst over ‘De Brabants aanpak circulair bouwen’ .

"We believe ..."

Met gepaste trots ondertekende Vincent het manifest ‘De Brabants aanpak circulair bouwen’. Samen met andere bouwondernemingen én Gedeputeerde Anne-Marie Spierings en de Tilburgse wethouder Bas van der Pol geven we met de ondertekening van dit manifest een stevig signaal voorwaarts af. In enkele zinnen verwoordde hij het 'We believe ..."statement namens de kopgroepleden van de Bouwhub Midden-Brabant.

Midpoint Brabant/ Up New Bouw en Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West ondersteunen deze kopgroep van slopers en aannemers, die zich samen hard maken om een bouwhub in Tilburg te realiseren. Er wordt gedacht aan een fysieke hub voor opslag, bewerking en hergebruik van gebruikte bouwmaterialen. Ook de kennis van Avans Hogeschool is ingevlogen; drie studentengroepen werken aan de business case, waarin ook gedacht wordt aan de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en logistieke dienstverlening.

Kopgroepleden

De kopgroep van de bouwhub Midden-Brabant bestaat uit Van der Weegen Bouw, Van der Zanden Moergestel, Reyrink Groep, De Hilver Bouwmaterialen, Bouwstoffenservice Midden-Brabant, J.A. van Gisbergen, TTO Sloop en Infra en Heerkens van Bavel.

 

We willen waardevolle grondstoffen een volgend leven geven en echt werk maken van circulaire economie. 

 

Binnenkort op de pagina van Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West een aparte tab om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de Bouwhub Midden-Brabant. Als afdeling zijn we er trots op dat leden zo constructief samenwerken, informatie delen en de studenten ondersteunen bij hun onderzoek.

 

Wil je meer weten over dit initiatief, neem dan contact op met Stijn van der Weegen, mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de afdeling of verenigingsmanager Petra Landmeter.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?