Logo Bouwend Nederland

Gemeentelijk bouw- en infraoverleg met Breda hervat

Woensdag 20 januari 2021

Na een herintroductiegesprek in september met de gemeente Breda vond op 10 december jl. een gemeentelijk bouw- en infraoverleg plaats.

Enkele bouw- en infraleden en bestuursleden van Afdeling Brabant Mid-West ondersteund door een afvaardiging van Bouwend Nederland gingen op 10 december het gesprek aan met de wethouders Paul de Beer en Daan Quaars en een tweetal afdelingshoofden over actuele zaken, de visie op de toekomst voor Breda en hoe onze aannemers daarin betrokken worden. Breda heeft mooie grootse ontwikkelingsplannen voor een aantal grote terreinen/gebieden, waarvan een aantal nog in de eerste ontwikkelingsfase. De gemeente zegt toe de huidige selectiesystematiek te evalueren en ons van de uitkomsten daarvan op de hoogte te stellen. Overigens kunnen aannemers zich altijd bij de gemeente melden om op de groslijst vermeld te worden om daarmee in aanmerking te komen voor de uitnodiging voor werken.

 

De wens wordt uitgesproken om de succesvolle bijeenkomst van 2020 'Samen bouwen aan Breda', waarbij niet alleen bouwers maar ook bijv. architecten betrokken waren, te herhalen en mogelijk zelfs nog breder te trekken. De organisatie daarvan wordt opgepakt zodra meer zicht is op het weer mogen laten plaatsvinden van live bijeenkomsten.

 

Voorts zal wethouder Boaz Adank worden benaderd om door te praten over de problematiek rondom SROI. Hiervoor is nader overleg nodig tussen partijen als de BouwSchool Breda en enkele infraleden die zich graag willen inzetten om hier meer uit te halen.

Lees hier het volledige concept verslag van het gemeentelijk bouw- en infraoverleg op 10 december jl. Zie ook de pagina met informatie over alle bouw- en infra overleggen in afdeling Brabant Mid-West.

 

In Q1 staan ook gesprekken met Roosendaal, Etten en Bergen op Zoom op de planning. Heeft u input voor deze gesprekken, meldt ze dan bij Petra Landmeter of Robbert Becker. Enkele weken voorafgaand aan de gesprekken worden leden rondom die gemeente ook aangeschreven om agenda onderwerpen aan te leveren.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?