Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Gemeentelijk bouw en infraoverleg met breda hervat

Gemeentelijk bouw- en infraoverleg met Breda hervat

Woensdag 20 januari 2021

Na een herintroductiegesprek in september met de gemeente Breda vond op 10 december jl. een gemeentelijk bouw- en infraoverleg plaats.

Enkele bouw- en infraleden en bestuursleden van Afdeling Brabant Mid-West ondersteund door een afvaardiging van Bouwend Nederland gingen op 10 december het gesprek aan met de wethouders Paul de Beer en Daan Quaars en een tweetal afdelingshoofden over actuele zaken, de visie op de toekomst voor Breda en hoe onze aannemers daarin betrokken worden. Breda heeft mooie grootse ontwikkelingsplannen voor een aantal grote terreinen/gebieden, waarvan een aantal nog in de eerste ontwikkelingsfase. De gemeente zegt toe de huidige selectiesystematiek te evalueren en ons van de uitkomsten daarvan op de hoogte te stellen. Overigens kunnen aannemers zich altijd bij de gemeente melden om op de groslijst vermeld te worden om daarmee in aanmerking te komen voor de uitnodiging voor werken.

 

De wens wordt uitgesproken om de succesvolle bijeenkomst van 2020 'Samen bouwen aan Breda', waarbij niet alleen bouwers maar ook bijv. architecten betrokken waren, te herhalen en mogelijk zelfs nog breder te trekken. De organisatie daarvan wordt opgepakt zodra meer zicht is op het weer mogen laten plaatsvinden van live bijeenkomsten.

 

Voorts zal wethouder Boaz Adank worden benaderd om door te praten over de problematiek rondom SROI. Hiervoor is nader overleg nodig tussen partijen als de BouwSchool Breda en enkele infraleden die zich graag willen inzetten om hier meer uit te halen.

Lees hier het volledige concept verslag van het gemeentelijk bouw- en infraoverleg op 10 december jl. Zie ook de pagina met informatie over alle bouw- en infra overleggen in afdeling Brabant Mid-West.

 

In Q1 staan ook gesprekken met Roosendaal, Etten en Bergen op Zoom op de planning. Heeft u input voor deze gesprekken, meldt ze dan bij Petra Landmeter of Robbert Becker. Enkele weken voorafgaand aan de gesprekken worden leden rondom die gemeente ook aangeschreven om agenda onderwerpen aan te leveren.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.

Dinsdag 18 juni 2024
Veel bekijks bij arbeidsmigrantencampus in Waalwijk

Op 12 juni vond het tweede bouwplaatsbezoek van Afdeling Brabant Mid-West plaats in Waalwijk. Aannemingsbedrijf De Wit Drunen|Breda realiseert er in opdracht van BGO Expathousing huisvesting voor arbeidsmigranten, die veelal op het industrieterrein in Waalwijk zullen gaan werken.

Zondag 16 juni 2024
Leerzame masterclass voor Brabantse Wethouders Wonen

Op vrijdag 7 juni jl. organiseerde Bouwend Nederland regio Zuid samen met de Provincie Noord-Brabant een masterclass voor de wethouders Wonen van de Brabantse gemeenten. Samen met deelnemers van het Bouwplatform Wonen spraken de bestuurders over de mogelijkheden om sneller van plan naar realisatie te komen.