Logo Bouwend Nederland

Onthulling logo startsein voor Bouwhub Midden Brabant

Vrijdag 10 februari 2023

Donderdag 9 februari waren in de sportlounge van T-Kwadraat Tilburg bijna 100 aanwezigen getuige van de lancering van coöperatie Bouwhub Midden Brabant.

Ruim een jaar geleden zochten 6 ondernemers elkaar op om na te denken over het hergebruik van bouwmaterialen. Bij de slopers komen materialen vrij, de bouwers maken in nieuwe projecten weer gebruik van materialen. Waar en hoe kunnen we die vraag en aanbod meer op elkaar aansluiten en tegelijkertijd werken aan een meer circulaire bouwketen. Zij zijn een traject gestart met veel overleg en onderzoek om dit initiatief uit te laten komen.

Samenwerking in de hele keten

De zes initiatiefnemers zijn Van der Weegen Bouw, Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel, De Hilver Bouwmaterialen, Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen, TTO Sloop en Infra en Heerkens van Bavel Bouw. Zij zijn de pioniers die er in elk geval van overtuigd waren dat zoiets alleen door middel van samenwerking tot stand kan komen. Zij mogen zich bestuursleden van de coöperatie noemen, ondersteund door Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West en Midpoint Brabant. Donderdag was het zover dat we met veel belangstellenden het glas heften op de oprichting en het logo onthulden. De pioniers stelden zich voor en lichtten toe wat hen ertoe heeft bewogen deze samenwerking op te zetten. Ook de  aangestelde kwartiermakers Joep Kok en Lucy Bathgate stelden zich voor en gaan de uitdaging met enorm veel enthousiasme aan. Onder de aanwezigen waren meerdere gemeenten en Provincie Noord-Brabant, aannemers, slopers, bouwmanagementbureaus, architecten en woningcorporaties. 

Met elkaar het tempo vinden

Wethouder Bas van der Pol van gemeente Tilburg was één van de tafelgasten waarmee het gesprek over het eerste idee, het afgelegde traject en de toekomstplannen van zowel de gemeente als de bouwhub mee besproken werden. Van der Pol beaamde dat er enorme bouwstenen te leggen zijn die we mét elkaar, marktpartijen en overheid, moeten vormgeven. Hij benadrukt dat innovatie altijd een trage start kent en we niet te veel druk moeten zetten op versnellen. Het gaat om het samen vinden van het juiste tempo en realistisch met elkaar samenwerken om de circulaire ambities te realiseren. En die fysieke bouwhub, die komt er.

De wethouder had zich verheugd op het doorknippen van een lintje, maar onthulde met niet minder enthousiasme het logo van de bouwhub.

Ook Midpoint Brabant / Up New heeft een verslag over het lanceerevent op 9 februari gepubliceerd. Dat vind je hier.

Participeren

Er is tijdens het lanceerevent veel belangstelling getoond om zich aan te sluiten bij de bouwhub. Dat is goed nieuws. Want alleen samen maken we de bouwsector van Midden-Brabant circulair. Houdt voor de ontwikkelingen daarom de website van Bouwhub Midden Brabant in de gaten over hoe ook jij straks kunt participeren.

Je kunt ook contact opnemen met Petra Landmeter of Vincent van Rijsewijk van Midpoint Brabant of rechtstreeks met één van de bestuursleden Stijn van der Weegen, Leon van Roessel, Janneke Visser, Frans van Deursen, Tijs van der Zanden en Laurens Verbunt.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.