Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Regio zuid
  4. Afdeling brabant mid west
  5. Bouwhub midden brabant

Bouwhub Midden Brabant

Kort voor de zomer 2021 is een kopgroep van leden (slopers en aannemers) gevormd die samen een bouwhub in Tilburg willen realiseren. Een lokale plaats voor in- en verkoop van gebruikte bouwmaterialen of restanten. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bouwhub Midden Brabant

In december 2022 heeft de kopgroep Coöperatie Bouwhub Midden Brabant officieel opgericht. Het bestuur van de bouwhub bestaat uit Van der Weegen Bouw, Van der Zanden Moergestel, De Hilver Bouwmaterialen, J.A. van Gisbergen, TTO Sloop & Infra en Heerkens van Bavel Bouw. Zij worden begeleid door Midpoint Brabant / Up New Bouw en Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West.

J.A. van Gisbergen pakt door in circulariteit

Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen werkt samen met Bouwhub midden Brabant en een sociale werkplaats om circulair hout te verwerken. De ambitie is om dit jaar nog twee materiaalstromen op te pakken en dan mogelijk uit te breiden met andere circulaire materialen.

Bouwhub nieuws

Dinsdag 19 maart 2024
Nieuws over Bouwhub Midden Brabant: huidige stand van zaken, pilot van start

We willen graag alle geïnteresseerden op de hoogte brengen van onze laatste ontwikkelingen en realisaties bij Bouwhub Midden Brabant. Lees alles in onze eerste nieuwsbrief van maart 2024.

Maandag 16 oktober 2023
De ervaringen van Van Gisbergen ter inspiratie voor bouwcollega's

Een circulaire bouwsector ontstaat niet zonder slag of stoot. In de praktijk komen bedrijven allerlei obstakels tegen. En dat moet maar eens afgelopen zijn, aldus de deelnemers van Bouwhub Midden Brabant. In de serie verhalen – Onderweg naar een Circulaire Bouwsector- vertellen de bestuursleden van Bouwhub Midden Brabant openhartig waar ze tegenaanlopen, delen successen, maar ook de lessen. In dit verhaal bezoeken we deelnemer Aannemersbedrijf J.A. Van Gisbergen B.V. waar we Janneke Visser, verantwoordelijk voor verkoop & ontwikkeling, spreken over de (on)mogelijkheden van circulaire bouw in de praktijk.

Vrijdag 21 juli 2023
Een blauwdruk voor verandering: Bouwhub Midden Brabant breekt 5 barrières af

Een circulaire bouwsector ontstaat niet zonder slag of stoot. In de praktijk komen bedrijven allerlei obstakels tegen. En dat moet maar eens afgelopen zijn, aldus de deelnemers van Bouwhub Midden Brabant. In de serie verhalen – Onderweg naar een Circulaire Bouwsector- vertellen de deelnemers openhartig waar ze tegenaanlopen, delen successen, maar ook de lessen. In dit verhaal vertelt Vincent ons over de nieuwste ontwikkelingen.

Donderdag 23 februari 2023
Podcast ONTDEKSPOOR: het lanceerevent van de bouwhub op 9 februari

Met medewerking van Omroep Tilburg is het lanceerevent van Bouwhub Midden Brabant op 9 februari in T-Kwadraat in Tilburg opgenomen als podcast.

Vrijdag 10 februari 2023
Onthulling logo startsein voor Bouwhub Midden Brabant

Donderdag 9 februari waren in de sportlounge van T-Kwadraat Tilburg bijna 100 aanwezigen getuige van de lancering van coöperatie Bouwhub Midden Brabant.

Zondag 22 januari 2023
Bouwhub Midden Brabant proost op 9 februari ter ere van oprichting

Op donderdag 9 februari 2023, in de Week van de Circulaire Economie, vieren de initiatiefnemers van Bouwhub Midden Brabant dat zij zich officieel in een coöperatie hebben verbonden om met elkaar het gebruik van circulaire bouwmaterialen te vergroten.

Contactpersoon

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres