Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Regio zuid

Regio Zuid

Regio Zuid houdt zich bezig met de regionale belangenbehartiging in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Het regioteam is onder meer in gesprek met provincies en gemeenten over gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening en mobiliteit en onderhoudt contacten met onderwijsinstellingen.

Welkom bij Regio Zuid

In Regio Zuid focussen we op het vertegenwoordigen van belangen in de bouw en infra. We lobbyen bij lokale overheden en informeren onze leden over relevante thema's.

Nieuws uit de regio

Filters
Vrijdag 21 juni 2024
Leiderschap en barbecueën in geslaagde workshops gegoten voor JBN Zuid

Donderdag 20 juni kwamen een kleine 30 jongeren bijeen voor een inhoudelijke workshop gevolgd door een gewoon gezellige workshop. Een goeie combi bleek dit te zijn.

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.

Dinsdag 18 juni 2024
Veel bekijks bij arbeidsmigrantencampus in Waalwijk

Op 12 juni vond het tweede bouwplaatsbezoek van Afdeling Brabant Mid-West plaats in Waalwijk. Aannemingsbedrijf De Wit Drunen|Breda realiseert er in opdracht van BGO Expathousing huisvesting voor arbeidsmigranten, die veelal op het industrieterrein in Waalwijk zullen gaan werken.

Zondag 16 juni 2024
Leerzame masterclass voor Brabantse Wethouders Wonen

Op vrijdag 7 juni jl. organiseerde Bouwend Nederland regio Zuid samen met de Provincie Noord-Brabant een masterclass voor de wethouders Wonen van de Brabantse gemeenten. Samen met deelnemers van het Bouwplatform Wonen spraken de bestuurders over de mogelijkheden om sneller van plan naar realisatie te komen.

Vrijdag 14 juni 2024
1500 schoolkinderen ervaren bouw- en infrawereld in Breda

In Breda hebben BouwSchool Breda, onze afdeling Brabant Mid-West, Jinc en 15 aannemers het voor elkaar gekregen om 1.500 leerlingen op vrijdag 7 juni naar het bouwterrein van Blossem in Breda te krijgen. De Onderwijsdag van de Bouw daarmee goed gevuld.

Vrijdag 31 mei 2024
In Breda kan het: in 100 dagen samen een gebiedsvisie opstellen

Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moeten er in de komende jaren honderdduizenden woningen bij worden gebouwd. Daarmee staan gemeenten en provincies voor een enorme opgave. In Breda werkten de gemeente en bouwpartners Maas-Jacobs Groep en Nederlandse Bouw Unie (NBU) intensief samen tijdens de voorbereidingen van Blossem. In 100 dagen stelden zij samen een gebiedsperspectief op, na nog eens 6 maanden lag er een ontwikkelvisie voor 615 nieuwe woningen.

Terugblik 2023

Wil je weten waar ons team in Regio Zuid zich in 2023 voor heeft ingezet? Bekijk dan onze terugblikvideo.

Jong Bouwend Nederland Regio Zuid

Ben je een jonge professional op (aankomend) managementniveau in de bouw en infra? Wil je in contact komen met andere jonge managers, ondernemers en bestuurders? Sluit je aan bij Jong Bouwend Nederland Regio Zuid!

Kom in contact met

Benieuwd naar de werkzaamheden en activiteiten van Regio Zuid? Neem contact op met een van onze lidbedrijven, bestuursleden of medewerkers voor meer informatie en persoonlijke inzichten.

Lidbedrijven Regio Zuid
Bestuursleden

Ontmoet het regiobestuur, een divers team van betrokken professionals uit de bouw- en infrasector.

Medewerkers

Ons team vormt in Regio Zuid het gezicht van de bouw en infra. Wij zetten ons maximaal in voor elkaar en de individuele, collectieve en maatschappelijke belangen van onze leden.

Contact Regio Zuid

Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie over Regio Zuid? Ons team staat klaar om je te helpen!