Online event: Impact van corona op bouw en omgeving

Dinsdag 23 maart van 16.00 tot 17.30 uur

Sander Wubbolts

Regiomanager Regio Noord
Afbeelding Online event: Impact van corona op bouw en omgeving

Op dinsdag 23 maart gaan we tijdens dit online event dieper in op de gevolgen van corona op de bouw en omgeving. Wil u hier graag meer over weten? Meld u dan aan voor onze online bijeenkomst. Deze bijeenkomst is bestemd voor de noordelijke leden van Stadswerk, NL Ingenieurs en Bouwend Nederland.

Programma

 15.45 - 16.00 uur Digitale inloop
 16.00 - 16.05 uur  Welkom door Joost Visser namens de organisatoren
16.05 - 16.45 uur 
Liesbeth van de Wetering, programma Kwaliteit Openbaar Bestuur bij de provincie Groningen en Gangmaker Programma #StadDoetMee: gebiedsgericht werken & democratische vernieuwing bij de gemeente Groningen.

Hoe zorgen we ervoor dat we communicatie met – en participatie door - stakeholders, zowel online als offline, hand en voeten geven in Coronatijd?
16.45 - 16.50 uur Korte pauze
16.50- 17.30 uur

 

Jan van der Doelen, Sector Banker Building & Construction ING
Door het coronavirus en de opeenvolgende beleidsmaatregelen verandert de wereld snel. De onzekerheid bij economische ramingen en dus ook voor de bouw is daardoor uitzonderlijk groot. Maar als investeringen achter- of uitblijven en consumenten de hand op de knip gaan houden, gaat de bouwsector uiteindelijk ook effect merken. In de pre-corona tijd waren de drivers onder de bouwsector geruime tijd positief. Veel bouwbedrijven hebben de jaren kunnen werken aan verbetering van hun financiën en liquiditeit. Maar ondanks de goede marktsituatie blijven de marges laag en is de winstgevendheid nog matig. Is het traditionele business model in de bouw houdbaar? Zijn er andere ontwikkelingen die impact hebben op deze business modellen?

Aanmelden

Wij willen u vooraf een attentie toesturen. Meld u daarom tijdig aan (voor 16 maart) en geef uw zakelijke of privé adres op. Een dag voor de bijeenkomst ontvangt u een link, waarmee u kunt inloggen.

Organisatie