Charlotte Labee

vrijdag 13 november 2020

Annette Korving-Leijenaar

secretaresse regio Noord
Afbeelding Charlotte Labee

De bouw is een sector die wordt gedomineerd door technologie en deadlines. Maar hoe goed zijn onze hersenen daar eigenlijk op berekend? In haar lezing Brain Balance in de bouw bespreekt Charlotte Labee de disbalans in onze hersenen die ten grondslag ligt aan de toenemende werkdruk en burn-outpercentages in de bouw.

Charlotte is expert op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer en geniet bekendheid als auteur, ondernemer en spreker. Als ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out en stressgerelateerde gezondheidsproblemen, heeft ze het unieke Golden Growth model ontwikkeld om beter in balans te raken en de hoge eisen in sectoren, zoals de bouw, het hoofd te kunnen bieden.

Bouw stelt hoge eisen aan werknemer

Hoewel onderzoeksbureaus melding maken van toenemende werkdruk en uitvalpercentages in nagenoeg elke sector, is de bouw een branche die van oudsher bekend staat als extra belastend voor de werknemer. Niet alleen in lichamelijk opzicht vanwege het fysiek zware werk dat de norm is, maar nu meer dan ooit ook in mentaal opzicht vanwege strakke deadlines en nieuwe technologieën.

Ons miljoenenjaren oude brein is niet bestand tegen dit soort snelle veranderingen en heeft moeite om onder invloed van al deze prikkels stressvrij te blijven. In een bouwsector waar vanuit veiligheidsoverwegingen een enorme focus wordt gevraagd en waar complexe projecten en grote bedragen gebruikelijk zijn, wordt het brein van steeds meer werknemers overbelast.

Van dieptepunt naar droom in 60 dagen

Het resultaat van bovengenoemde ontwikkelingen laat zich niet moeilijk raden: dit begint met vermoeidheids- of gezondheidsklachten en eindigt uiteindelijk met een burn-out. In haar lezing Brain Balance in de bouw legt Charlotte als Brain Balance expert op begrijpelijke wijze uit hoe een disbalans tussen ons rationele en onderbewuste brein ontstaat en hoe we deze kunnen herstellen.

Op onderhoudende wijze beschrijft de ervaren spreker wat ons vatbaar maakt voor werkdruk en hoe we onze stressbestendigheid op simpele wijze kunnen vergroten. Overtuigend toont zij aan hoe elke medewerker in de bouw – van de werkvloer tot het management – al in 60 dagen zijn breinbalans kan herstellen, werkplezier kan terugvinden en dromen in het leven kan najagen.

Aanmelden

Is uw bouwbrein klaar voor onze regiodag 2.0? Meld u dan aan! Wij kijken ernaar uit om u digitaal te ontmoeten op 24 november en er samen een leuke regiodag van te maken.