Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Vakgroep bitumineuze werken

Vakgroep Bitumineuze Werken

De Vakgroep Bitumineuze Werken (VBW) bevordert de toepassingen van asfalt. Verder werkt de vakgroep mee aan (Europese) regelgeving, geeft aandacht aan het milieu en verzorgt voorlichting over het product asfalt.

Nieuws uit de vakgroep

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.

Donderdag 21 december 2023
Terugblik op de Asfaltdag 2023

"Goed je weer te zien!" Een veel gehoorde uitspraak bij binnenkomst van de ruim 450 deelnemers aan de Asfaltdag. Jaarlijks is de Asfaltdag hét ontmoetingspunt voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, toeleveranciers en anderen uit de asfaltsector. Met verschillende presentaties en een levendige paneldiscussie zijn de deelnemers weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de asfaltsector. Tussen de presentaties en tijdens de borrel is er naar hartenlust genetwerkt tussen de 40 stands van toeleveranciers aan de sector.

Maandag 16 oktober 2023
Asfaltdag 2023: 12 december Flint Amersfoort

Verduurzaming is het thema binnen de asfaltsector. CO2 doelen, hergebruik en andere onderwerpen die bijdragen aan verduurzaming zijn het gesprek van de dag in de wereld van het asfalt. Tijdens de dag wordt dit punt van meerdere kanten belicht. Naast een inhoudelijk programma is de Asfaltdag er vooral ook om elkaar te ontmoeten. Genoeg redenen om 12 december naar Amersfoort te komen.

Dinsdag 1 augustus 2023
Asfaltdag 2023

De asfaltdag meemaken betekent dat je weer op de hoogte bent als het over asfalt gaat. Met als bijkomend voordeel dat je kunt zeggen: "Ik was er ook bij."

Donderdag 6 juli 2023
Eindhoven vraagt bij aanbestedingen een variant circulair asfalt uit

Asfaltproducenten hebben afgesproken om in 2025 te stoppen met de productie van asfalt boven de 140°C. Hierdoor daalt de emissie van broeikasgassen. Er zijn al volop duurzame asfaltmengsels op de markt, beaamt strategisch inkoopadviseur Bas Drijvers. De gemeente Eindhoven vraagt bij aanbestedingen een variant uit, waarbij aannemers de ruimte hebben om met duurzame asfaltmengsels in te schrijven.

Maandag 12 december 2022
Verduurzaming asfaltsector centraal op Asfaltdag 2022

“Fijn dat het weer kan!” Een veel gehoorde uitspraak bij binnenkomst van de ruim 400 deelnemers aan de Asfaltdag. Na 2 digitale versies (eindelijk) weer een life event in Flint in Amersfoort. Middels verschillende presentaties en een levendige paneldiscussie zijn de deelnemers weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de asfaltsector. Met als hoogtepunt de start van de campagne van de Vakgroep Bitumineuze Werken van Bouwend Nederland voor het uitfaseren van hotmix asfaltmengsels. Tussen de presentaties en tijdens de borrel is er naar hartenlust genetwerkt tussen de 45 stands van toeleveranciers van de sector. Bekijk onderaan dit artikel de presentaties van de Asfaltdag.

Downloads

Kom in contact met

Benieuwd naar de werkzaamheden en activiteiten van de Vakgroep Bitumineuze Werken? Neem contact op met een van onze lidbedrijven, bestuursleden of medewerkers voor meer informatie en persoonlijke inzichten.

Lidbedrijven vakgroep Bitumineuze Werken
Bestuursleden

Ontmoet het vakgroepbestuur, een divers team van betrokken professionals uit de bouw- en infrasector.

Medewerkers

De Vakgroep Bitumineuze Werken wordt ondersteunt door medewerkers van Bouwend Nederland.

Contactgegevens Vakgroep Bitumineuze Werken

Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie over de Vakgroep Bitumineuze Werken? Ons team staat klaar om je te helpen!