Draag bij aan een veilige bouwsector en rij ook MONO

donderdag 23 juli 2020

Charles Verheyen

Verenigingsmanager Grondwerk en Railinfra
Afbeelding Draag bij aan een veilige bouwsector en rij ook MONO

Bouwend Nederland is ambassadeur van het nieuwe platform MONO-zakelijk en roept alle leden op om met medewerkers duidelijke afspraken te maken over het rijden zonder onnodige afleiding. Veiligheid is voor ons namelijk topprioriteit, niet alleen op de bouwplaats, maar ook daarbuiten. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de medewerkers in onze sector veilig en zonder onnodige afleiding deelnemen aan het verkeer.

Het nieuwe platform MONO-zakelijk is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, Bouwend Nederland, Interpolis, VNA-lease, RAI-Vereniging, Provincie Zuid-Holland, TeamAlert en STLwerkt (Sector Transport Logistiek). Het doel is om werkgevers en werknemers bewust te maken van het belang van rijden zonder afleiding (MONO) en hiervoor een groot aantal ambassadeurs te creƫren.

'Achter het stuur lezen is levensgevaarlijk'

"Werkend Nederland stapt weer vaker in de auto en op de fiets. Dit is een mooi moment voor alle werkgevers om met hun medewerkers afspraken te maken over ongestoord onderweg, licht Cora van Nieuwenhuizen minister van Infrastructuur & Waterstaat toe. "Achter het stuur berichten lezen of vergaderen is echt levensgevaarlijk. Rij MONO."

Leer hoe andere bedrijven MONO rijden

Op de website vind je naast mooie voorbeelden hoe organisaties als Uber, Takeaway.com en Athlon MONO-rijden onder de aandacht brengen van hun medewerkers, ook gepersonaliseerd promotiemateriaal en praktisch toepasbare tips. Om te zorgen dat werkgevers van elkaar kunnen leren, is de MONO-zakelijk community opgezet. Neem een kijkje op het platform, sluit je aan en maak jouw bedrijf MONO. Dat werkt voor iedereen beter en veiliger.