Uit de bestuurskamer: Paul Uppelschoten stelt zich voor

vrijdag 24 juli 2020

Joelka van Daal

Verenigingsmanager afdeling Oost Brabant e.o.
Afbeelding Uit de bestuurskamer: Paul Uppelschoten stelt zich voor

Voorzitter Paul Uppelschoten stelt zich aan je voor.

Mijn naam is Paul Uppelschoten en inmiddels al weer ruim 18 jaar actief bij familiebedrijf Huybregts Relou Bouw als onderdeel van VB Groep in Eindhoven. Momenteel ben ik een van de directieleden van dit mooie bedrijf gevestigd in Son en houd me voornamelijk bezig met verduurzamen van bestaande woningen middels groot onderhoudsprojecten met het label VBGO.

Daarnaast werken we, als onderhoud geen zin meer heeft, ook met projectoverstijgende bouwconcepten als vervangende nieuwbouw met ons label HSC. Ik ben zelf bedrijfskundig opgeleid en daarom vind ik het leuk om me bezig te houden met nieuwe organisatievormen in de bouw, toepassen van innovaties en projectoverstijgend samenwerken met vaste klanten. Dit zijn nu veelal woningcorporaties. De afwisseling in de projecten en klanten maakt dat werken in de bouwsector dynamisch is en me blijft boeien.

Ook ben ik inmiddels al weer even actief in het afdelingsbestuur van Afdeling Oost Brabant en omstreken van Bouwend Nederland en de afdelingen daarin van voor de fusie. We hebben een leuk team als bestuur met een mooie mix van vertegenwoordiging in grotere en kleinere bedrijven en bovendien bestuursleden die ook qua vestigingsplaats mooi verspreid zijn in ons grote werkgebied met ruim 250 aangesloten bouwbedrijven!

Mijn drijfveer is om niet alleen onderling verbindingen te leggen maar ook naar overheid en andere sectoren waar we in de bouw nauw mee samenwerken of afhankelijk van zijn. Gezien de steeds grotere complexiteit van onze bouwvraagstukken is het erg belangrijk vind ik om te blijven verbinden, kennis te delen en de uitdaging aan te gaan om zaken daarom praktisch en eenvoudig te houden. Ik zet hiervoor graag mijn ervaringen, kennis en expertise in! Hopelijk tref ik jullie persoonlijk op een van onze leerzame en leuke activiteiten die we door het jaar voor onze leden organiseren!