Stemmen maar: BIM basis Infra genomineerd voor DigiDare Award

dinsdag 29 september 2020

Richard Massar

communicatieadviseur
Afbeelding Stemmen maar: BIM basis Infra genomineerd voor DigiDare Award

Op 25 mei introduceerde Bouwend Nederland de BIM basis Infra. Met deze afspraken over gegevensuitwisseling zette de sector een belangrijke stap naar beter digitaal samenwerken. De initiatiefnemers zijn dan ook trots dat zij één van de drie genomineerden zijn voor het winnen van de DigiDare Award, een prijs voor personen of partijen die een cultuur van digitale samenwerking bevorderen. Op 2 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de (online) BIM Loket D-Day.

Op initiatief van Bouwend Nederland kwam een groep van BIM-specialisten van Ballast Nedam, BAM, BESIX, Boskalis, Dura Vermeer, Heijmans, Roelofs, TBI-onderneming Mobilis, Van Oord en VolkerWessels in november 2019 samen op de Bouwcampus. In navolging van een soortgelijk initiatief in de utiliteits- en woningbouw (BIM basis ILS) – kwamen zij overeen om basisafspraken op te stellen voor uitwisseling van eenduidige digitale informatie en de structuur van 3D-modellen.

Aanjager

Betere benutting van digitalisering en informatisering is een belangrijke 'aanjager' in het mogelijk maken van een productiviteitssprong. Naadloze uitwisseling van digitale informatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers is hierbij essentieel en versnelt de digitalisering van de infrasector. Dit kan alleen als alle betrokken partijen dezelfde taal spreken. Vier maanden na de introductie hebben zich al zo'n 70 partijen gecommitteerd aan deze afspraken inclusief Rijkswaterstaat.

Laat je stem horen!

Vind jij dat BIM basis Infra de winnaar van de DigiDare Award 2020 moet worden? Laat dan je stem horen tijdens de BIM Loket D-Day 2020. Meld je gratis aan om op 2 oktober te kunnen stemmen.