• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Koninklijke Bouwend Nederland: Met Hans de Boer verliezen we een vriend van onze sector

Koninklijke Bouwend Nederland: Met Hans de Boer verliezen we een vriend van onze sector

maandag 18 januari 2021
Afbeelding Koninklijke Bouwend Nederland: Met Hans de Boer verliezen we een vriend van onze sector

Met verslagenheid en verdriet heeft Koninklijke Bouwend Nederland kennis genomen van het onverwachte overlijden van Hans de Boer. De Boer was in verschillende rollen nauw betrokken bij de bouw- en infrasector. Het meest prominent als voorzitter van MKB Nederland (1997-2003) en VNO-NCW (2014-2020). Maar ook tijdens zijn voorzitterschap van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en op het gebied van vakonderwijs werkte hij eerder nauw samen met de bouw- en infra. De Boer, zelf een rasechte ondernemer, kwam op voor alle ondernemers in Nederland.

“Met Hans de Boer verliezen we een grote vriend van onze sector aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland en vice-voorzitter van VNO-NCW. Hans streed onvermoeibaar en met open vizier voor de belangen van ondernemend Nederland. In hem had de bouw- en infra een medestander die de meerwaarde van onze mooie bedrijven voor dit land begreep. Met warmte herinner ik me onze strijd  in 2019 tegen het stikstof en PFAS beleid die grote delen van onze sector en het grondverzet stevig raakte. Zonder enige aarzeling koos hij de kant van de bedrijven in de knel. Hij organiseerde mede met ons een ongekend groot protest van deze bedrijven op het Malieveld in Den Haag. Ik zal onze zeer plezierige samenwerking missen net als zijn humor, directheid en warmte.”

Koninklijke Bouwend Nederland kijkt met dankbaarheid terug op de samenwerking met Hans de Boer. Met hem werd opgetrokken in belangrijke dossiers als het protocol Veilig Samen Doorwerken dat de bouw in staat stelt ook in deze tijden van corona veilig door te werken. Ook bij de totstandkoming van de steunpakketten voor het getroffen bedrijfsleven tijdens de huidige pandemie speelde Hans de Boer een cruciale rol.  

Maxime Verhagen: “Mede namens bestuur, directie, onze lidbedrijven en medewerkers  van Koninklijke Bouwend Nederland wens ik zijn vrouw Klaske, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit grote verlies. We zijn in gedachten bij hen.”