Lees nu het magazine 'De techniek van het doorbouwen'

dinsdag 16 februari 2021

Jos van Alphen

adviseur aanbestedingsrecht
Afbeelding Lees nu het magazine 'De techniek van het doorbouwen'

Het Aanbestedingsinstituut en het Aanbestedingscentrum van Techniek Nederland hebben het magazine 'De techniek van het doorbouwen' uitgebracht. Lees hier meer over het blad.

De coronapandemie heeft veel veranderingen gebracht, ook in de aanbestedingspraktijk. De politiek en uitvoerende bouw zijn echter eensgezind in de gedachte dat Nederland moet doorbouwen en dat het virus geen rem mag leggen op de ambities om beter en meer duurzaam aan te besteden.

Geen congres, wel een magazine

Ook Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw en Infra (STABI) en Aanbestedingscentrum Techniek Nederland (voorheen SMI) hebben de bakens verzet. Geen aanbestedingscongres 2020, maar een magazine met het thema 'De techniek van het doorbouwen'. Daarin lees je onder meer over het Rijksvastgoedbedrijf en de Triodos Bank die een maximale duurzame prestatie centraal stelden in hun aanbestedingen en de Gemeente Eindhoven die met succes een groot project naar voren haalde. Ook staan er interviews en opinies in over duurzaamheid, circulariteit, samenwerken en beter aanbesteden. Natuurlijk mogen de vertrouwde cijfers en statistieken van het Aanbestedingsinstituut niet ontbreken.

Download het magazine 'Aanbesteden: De techniek van het doorbouwen' via deze link.