• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Stel je bouwveiligheidsplan of BLVC Plan op met behulp van Aboma

Stel je bouwveiligheidsplan of BLVC Plan op met behulp van Aboma

Veilig werken
vrijdag 19 februari 2021

Op grond van het bouwbesluit kun je verplicht zijn tot het opstellen van een bouwveiligheidsplan of een sloopveiligheidsplan.

Het opstellen van zo’n plan is maatwerk. Daarom stelt Bouwend Nederland geen standaard plan beschikbaar, maar verwijzen wij hiervoor naar onze partner Aboma. Kijk hier voor het ledenvoordeel bij Aboma. Via het voor onze leden (gedeeltelijk) gratis abonnement op Aboma Advies krijg je korting op de adviestarieven.

Aboma heeft specialisten beschikbaar die ondersteuning bieden bij het opstellen van het plan of, als je dat wilt, het plan voor je opstellen.

Gemeenten kunnen ook een BLVC Plan eisen. Dit staat voor Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Dit wordt wel eens verward met het bouwveiligheidsplan. Waar het bij het bouwveiligheidsplan gaat om de directe invloed van de bouwwerkzaamheden, wordt bij het BLVC plan breder naar de omgeving gekeken, bijvoorbeeld in de zin van overlast door transport.

Bij het opstellen van een BLVC plan kun je tevens bij onze partner Aboma terecht. Ook geeft Aboma incompanytrainingen over dit onderwerp.

Voor onze leden tot 10 miljoen euro omzet is het abonnement op Aboma Advies gratis, daarboven geldt een korting. Via het contactformulier kun je je aanmelden.