Veiligheid bij Voorbij Funderingstechniek

"Trots Op Veilig Funderen"

woensdag 24 februari 2021

Beatrice Dormans

verenigingsmanager Limburg
Afbeelding Veiligheid bij Voorbij Funderingstechniek

In de aanloop naar de Bewust Veilig-dag op 24 maart 2021 (https://bewustveilig.com/) publiceren we iedere week een interview met één van onze leden over ‘veiligheid bij…’. Dit om extra aandacht te schenken aan dit belangrijke thema!

We spreken met Arno Schoffelen, bedrijfsleider van de vestiging in Nederweert over hun kijk op veiligheid. 

Voorbij Funderingstechniek is onderdeel van TBI (Infra) en is gespecialiseerd in het uitvoeren van alle voorkomende funderingswerkzaamheden (funderingspalen, grondkerende constructies, verankeringen en staalconstructies). Daarmee zijn we toonaangevend als het gaat om het leveren van draagvermogen voor de infrabouw, waterbouw, utiliteitsbouw en industriebouw. Wij bieden onze samenwerkingspartners creatieve en innovatieve oplossingen voor hun vraagstukken en denken graag mee in een vroeg stadium in het ontwerpproces waarbij we met onze parametrische ontwerptool BASE FT het ontwerpproces kunnen versnellen en optimaliseren. Samen dragen we het succes en realiseren we mooie projecten. Home | Voorbij Funderingstechniek

Ikzelf ben bedrijfsleider van de vestiging in Nederweert. Vanuit deze vestiging houden we ons met name bezig met de verankeringstechnieken. Daarnaast neem ik de projectleiding van diverse projecten op me, onder andere momenteel de projectleiding voor de funderingswerkzaamheden van het project Singelgrachtgarage te Amsterdam.

Is er iemand vrij gemaakt voor de KAM coördinatie, is er een intern aanspraakpunt?

Voorbij heeft een eigen KAM afdeling die bestaat uit een aantal veiligheidskundigen (3) / keurmeesters (2) / bedrijfskundige (1) zodoende zijn alle KAM segmenten vertegenwoordigd.  

Op welke manier houden jullie de aandacht bij de medewerkers vast voor veiligheid?

Wij hebben twee jaar geleden de veiligheidsfilosofie TOVF geïntroduceerd om het veiligheidsniveau op een hoger niveau te brengen. TOVF staat voor Trots Op Veilig Funderen, in onze prefab palenhal staat dit voor Trots Op Veilig Fabriceren.

Het werken met zwaar materieel in dynamische omstandigheden brengt immers risico’s met zich mee. Wij hebben de overtuiging dat de mensen het succes van de organisatie maken. Veiligheid is één van de zes kernwaarden binnen het bedrijf. Het veiligheidsbewustzijn en veilig werken draagt daarnaast uiteindelijk ook bij aan de kwaliteit en efficiëntie van het werk. Het is van groot belang om veiligheid te borgen, het is geen losstaand onderwerp. Iedere medewerker heeft hierin zijn verantwoordelijkheid, maar krijgt ook de ruimte om veiligheid bespreekbaar te maken en onveilig werk te stoppen. De TOVF filosofie vraagt betrokkenheid van iedereen en betekent:

  • We nemen verantwoordelijkheid voor onze veiligheid
  • We bereiden ons goed voor en bespreken risico’s en dilemma’s
  • We spreken elkaar aan op  onveilige situaties
  • We stoppen onveilig werk
  • We houden ons aan de afgesproken regels

Veiligheid begint bij het aannemen van het werk en loopt door alle lagen van de organisatie. Voor dit proces is het belangrijk om feedback van elkaar te krijgen en er samen mee aan de slag te gaan (blijven leren van elkaar). Naast evaluaties wordt er regelmatig stilgestaan bij TOVF door middel van posters, nieuwsbrieven en workshops.

TOVF is geen proces, maar een filosofie om veilig te willen werken. Dit moeten we met elkaar blijven ontwikkelen en beseffen dat TOVF nooit eindigt. Je moet dagelijks bezig zijn met veiligheid en elkaar en de omgeving scherp houden. We zijn als bedrijf trots op TOVF, we zien en voelen dat TOVF werkt en geïmplementeerd is in onze cultuur.

Hoe stimuleren jullie je onderaannemer om veilig te werken?

We nemen ook onderaannemers / opdrachtgevers / inleners mee in het TOVF programma. TOVF is een vast agendapunt in de project overleggen, onderdeel van de overeenkomsten, werkplannen en veiligheidsplannen. Maar het belangrijkste is dat we verwachten dat onderaannemers zich ook conformeren aan de vijf veiligheidsregels, idem als we dat van onze eigen medewerkers verwachten.

Hoe creëren jullie een “ik durf mijn collega aan te spreken” cultuur?

Het durven aanspreken is een element in onze TOVF-filosofie en komt terug in onze waarden. Als ik dingen zie dan spreek ik mensen erop aan. Bij een (bijna) ongeval  gaan we het gesprek aan. En dan kijken we vooral naar oorzaak en omstandigheden, maar ook hoe we dit kunnen voorkomen in de toekomst. Waar kunnen we van leren en hoe pakken we dit een volgende keer aan. Het is hierbij belangrijk dat we duidelijk en transparant met elkaar blijven communiceren. Daarnaast elkaar blijven stimuleren en veilig werken, maar ook het gesprek met elkaar blijven aangaan.

Zijn jullie bekend met het veiligheidsprogramma Guus en Hein?

Het veiligheidsprogramma Guus en Hein is inhoudelijk niet bekend, wel hebben we er van gehoord. Alleen zijn we het programma nog niet tegengekomen op (grote) projecten. Vaak zie je dat grotere bedrijven hun eigen veiligheidsprogramma hebben.