Zo bespaar je 10.000 kilo CO2 per week op de bouwplaats

Afbeelding Zo bespaar je 10.000 kilo CO2 per week op de bouwplaats
dinsdag 27 juli 2021

Om CO2 uitstoot te verminderen, zijn er in de bouw grote veranderingen nodig en is de roep op schone energie steeds luider. Onder de noemer de Groene Aggregaat ontwikkelde het bedrijf Maru daarom een alternatief voor conventionele aggregaten. De Groene Aggregaat ontziet niet alleen het milieu maar kan een besparing leveren op brandstofkosten tot wel tot 95%. Wat is het en hoe werkt het?

De Groene Aggregaat is een innovatieve en kostenbesparende oplossing in de hybride aggregaten-markt. Het model 100 is bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk. Deze hybride aggregaat heeft - naast een brandstofmotor - 20 zonnepanelen en een ingebouwd accupakket, verwerkt in een mobiele unit. Het accupakket biedt een vermogen van 110kW voor het vervangen van 100kVA aggregaten. Is er meer energie nodig? Dan schakelt de ingebouwde generator automatisch in. Zo is tot wel 95% brandstofbesparing mogelijk. Op jaarbasis kan dat een besparing opleveren van ruim €200.000 en een CO2 reductie van meer dan 600.000 kilo.

Inzicht in besparingen

Dankzij de gekoppelde app heb je altijd inzicht in je besparingen, beschikking over data om de uitstoot te verklaren en minder servicecontacten. Je hoeft bovendien minder vaak te tanken. De Groene Aggregaat is te huur, te koop en te lease. Wil je meer mogelijkheden over het gebruik van deze innovatie? Kijk dat op de website van de Groene Aggregaat of neem contact op met Maru.

Bouwinnovatieshop op debouwmaakthetslim.nl

De Groene Aggregaat is één van de innovaties uit de Bouwinnovatieshop van debouwmaakthetslim.nl: een digitaal platform met nog veel meer bouw- en infrainnovaties die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.  Enerzijds is deze website een showroom van wat er in de bouw aan innovaties voorhanden is. Anderzijds kunnen marktpartijen hier met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld als afnemer van de innovatie, als kennispartner en zelfs als investeerder.

Op zoek naar meer inspiratie? Ga naar debouwmaakthetslim.nl

Harry Wisse accountmanager bouw & infra groot/vakgroepsecretaris ingenieursbureaus voor bouwondernemingen & deltabouwers