Hoe verzet je grond zonder uitstoot?

Afbeelding Hoe verzet je grond zonder uitstoot?
dinsdag 3 augustus 2021

Opdrachtgevers dagen bouw- en infrabedrijven uit om emissieloos te werken, ook als het gaat om grondverzet. Waar voor klein materieel, zoals minigravers en trilplaten, inmiddels een emissieloos aanbod is, ontbrak dit nog voor het zwaardere materieel. Met de zware elektrische grondverzetmachines van Ploegam is dat nu verleden tijd. Deze machines zijn 24/7 inzetbaar dankzij verwisselbare accupakketten en ontwikkeld volgens de hoogste veiligheidsvoorschriften uit de automotive industrie.

Elektrische machines zijn niet nieuw. Maar een elektrische machine die concurreert met een ‘traditionele’ machine is uniek. De elektrische machines van Ploegam leveren eenzelfde dagproductie en efficiëntie als bij niet-elektrisch materieel. Zo maakt het bedrijf emissieloos bouwen in het grondverzet mogelijk.

Verwisselbaar accupakket

Chris Ploegmakers, directeur van Ploegam: “De oplossing die wij samen met Staad (Doosan-dealer en -importeur) hebben ontwikkeld, is een elektrische machine met verwisselbaar accupakket. De elektrische machines zijn geschikt voor het zwaar grondverzet, zoals dijkverzwaring en natuurlijke herinrichting. Wij werken in (natuur)gebieden waar een laadpaal niet aanwezig is. Deze nieuwe lijn elektrische machines is daarom voorzien van verwisselbare accupakketten. Pakketten die snel en eenvoudig verwisselbaar zijn en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen." Dankzij het verwisselbare pakket haalt de machine een volledige dagproductie of meer, en blijft de stilstand gedurende een werkdag beperkt tot 10 minuten voor het wisselen van het accupakket. De accupakketten zijn bovendien met andere type Doosan-machines uitwisselbaar, waardoor ze maximaal inzetbaar zijn.

Logistiek

Chris Ploegmakers gaat verder: “Als aannemer wil ik dat mijn machines de hele dag productief zijn. Naast de techniek kijken we daarom naar de logistiek; hoe zorgen we dat de machines snel en efficiënt van accupakket wisselen? We hebben een goed gestroomlijnd proces van wisselen en opladen van de accupakketten ontwikkeld, waardoor we continu door kunnen werken. Daarnaast zijn we in gesprek met energieleveranciers om ervoor te zorgen dat we oplaadpunten realiseren in de buurt van onze projecten, zodat we de accupakketten kunnen opladen met groene stroom."

Bekijk hier een voorbeeld van de toepassing van de elektrische grondverzetmachines of neem contact op met Ploegam voor meer informatie.

Bouwinnovatieshop op debouwmaakthetslim.nl

De zware elektrische grondverzetmachine van Ploegam is één van de innovaties uit de Bouwinnovatieshop van debouwmaakthetslim.nl: een digitaal platform met nog veel meer bouw- en infrainnovaties die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.  Enerzijds is deze website een showroom van wat er in de bouw aan innovaties voorhanden is. Anderzijds kunnen marktpartijen hier met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld als afnemer van de innovatie, als kennispartner en zelfs als investeerder.

Op zoek naar meer inspiratie? Ga naar debouwmaakthetslim.nl

Tags

Innovatie